Вчера Доминик Тийм сложи край на най-дългата и неприятна серия

...
Вчера Доминик Тийм сложи край на най-дългата и неприятна серия
Коментари Харесай

Тийм: Трябва отново да се науча да се справям с напрежението


Вчера Доминик Тийм постави завършек на най-дългата и неприятна серия в кариерата си. Австриецът победи международния №43 Емил Руусувуори в първи кръг на ATP 250 шампионата в Бостад, като по този метод записа първа победа в Тура от повече от година насам. След девет месеца отвън игра поради контузия в китката Тийм се завърна в края на март, само че трябваше да чака повече от три месеца, преди да успее да прекъсне отрицателната си серия с триумф на Чалънджър шампионата в Залцбург.

След триумфа над Руусувуори някогашният №3 не криеше вълнението си. Тийм счита, че всички компликации, през които е минал в последно време, в последна сметка ще се окажат потребен опит за него.

„Мина доста време от последната ми победа. Не бях напускал корта като победител от 14 месеца. Сякаш беше преди цялостен един живот. Случиха ми се много неша и прекосих през доста компликации, само че имам вяра, че всичко това ще се окаже доста потребен житейски опит“ – сподели след мача първенецът на US Open за 2020 година

„Много съм благополучен, че победих, защото мачът бе много сложен. Не започнах добре и имах съществени проблеми в някои моменти от дуела. След интервал, изпълнен с толкоз доста загуби, най-после ми беше мъчно да овладея страстите си и да приключа дуела. Трябва още веднъж да се науча да се оправям с напрежението, изключително в края на мачовете“ – добави Доминатора.

Утре Тийм ще излезе на корта за осминафиналния си мач на конкуренцията в Швеция. Опонентът му обаче ще бъде доста по-сериозен – международният №20 Роберто Баутиста Агут. Испанецът е много неуместен съперник за Тийм, който е спечелил единствено един от досегашните пет мача посред им. Последният им дуел се състоя на четвъртфинала в Доха предходната година, където Баутиста Агут надви със 7-6(3), 2-6, 6-4.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР