Вчера държавата задлъжня с още 5 млрд. Държавата ще работи,

...
Вчера държавата задлъжня с още 5 млрд. Държавата ще работи,
Коментари Харесай

Борисов: Жална му майка на следващото правителство. Всичко ще отива за погасяване на заеми

Вчера страната задлъжня с още 5 милиарда Държавата ще работи, с цел да заплаща лихви. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на визитата си в Габрово, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Бившият финансов министър Кирил Ананиев пресметна, че всяка година по 100 млн. лв. спомагателни лихви ще се заплащат от джоба на данъкоплатците.
Чувам, че още 2,2 милиарда другата седмица желаят да вземат, сподели Борисов и продължи: Ако върнете обратно времето, в което предупреждавах, че Асен Василев, с цел да излъже, че има остатък в бюджета, не тегли заем. Това е капан за служебното държавно управление, тъй като те нямат пари да си платят пенсиите, за инфраструктурни планове изобщо не става дума. Кой рационален човек ще повярва на Асен Василев, че им е оставил остатък в бюджета като 15 дни по-късно теглят заем от 5 милиарда лв., попита Борисов.

Високите лихви ще ги плащаме ние години наред. Това е капан за всяко последващо държавно управление, безапелационен е водачът на ГЕРБ.

Според него това, което те (кабинетът „ Петков ” – бел. ред.) е направил с пенсиите, с това, което са наричали обществена политика, ще докара до банкрута от 1997 година.

Жална му майка на идващото държавно управление, разяснява Борисов.

По думите му страна влиза в серпантина на задължения, които би трябвало да се връщат, а инфлацията дефинира като чудовищна.

12 години ние това не го позволихме, съобщи Борисов, наблягайки: Следствията от Киро и Асен слагат нещата нерешими.

След 2 октомври, в случай че тази политика продължи, от март-април Международният валутен фонд (МВФ) ще пристигна и ще стартира да ръководи финансите, сподели още Борисов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР