Вчера бяха разпитани обвиняемите и част от тях дадоха подробни

...
Вчера бяха разпитани обвиняемите и част от тях дадоха подробни
Коментари Харесай

Христо Кръстев: Случаят със задушените мигранти е част от трансгранична престъпна дейност

Вчера бяха разпитани обвинените и част от тях дадоха подробни пояснения във връзка незаконната скица, организацията, трафика на мигрантите от турската граница през България в посока Сърбия. Повечето неща ги знаехме и те се поддържат от другите доказателства. Това сподели зам.-градският прокурор Христо Кръстев в предаването „ Събуди се " по Нова телевизия.

Той не пожела да влезе в елементи поради следствието. Днес в Бургас ще бъде осъществен следствен опит и разпити на очевидци.

По думите на прокурор Кръстев казусът е част от трансгранична незаконна активност. Ръководителят на незаконната група е имал връзки в Турция и Сърбия. „ Първоначално от Турция са предавали мигрантите от турския уредник, по-късно негови чиновници са предавали мигрантите на сърбите, които са част от тази интернационална незаконна група. Контактът сред всички членове на групата се е осъществявал през мобилни приложения по този начин, че да не могат да бъдат следени. Пращала се е геолокация, къде следва да бъдат посрещнати мигрантите, къде да бъдат оставени ", разясни той.

Разпитани са и мигрантите, които са в положение. Те са разпознали част от лицата.

Тайникът е бил с потенциал да побере най-много към 40 индивида. „ Във въпросният ден, най-вероятно от лакомия, са качили 52 индивида, което е изиграло решаваща роля за настъпване на трагичния случай ", сподели Кръстев.

Продължава издирването на още един човек, издадена е европейска заповед на арест. Разследващите считат, че е напуснал страната незабавно откакто е схванал какво се е случило.

В Софийски градски съд има още формирани досъдебни производства за проведени незаконни групи за осъществяване на каналджийство и нелегално прекосяване на границата.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР