Вчера американският президент Джо Байдън и гостуващият в Съединените щати

...
Вчера американският президент Джо Байдън и гостуващият в Съединените щати
Коментари Харесай

Байдън и Макрон обсъдиха на четири очи американския Закон за намаляване на инфлацията

Вчера американският президент Джо Байдън и гостуващият в Съединените щати френски президент Еманюел Макрон организираха закрита среща в Белия дом. На конференция след нея Байдън съобщи, че двамата са разискали признатия наскоро от Конгреса на Съединени американски щати Закон за понижаване на инфлацията, акцентира Радио Китай.

Френският държавен глава уточни, че избраните от американския закон големи дотации ще навредят доста на европейската промишленост. Той обаче уточни, че задачата на визитата му не е да търси особено отношение, а да обясни следствията и въздействието от този закон върху Франция. Във връзка с това Байдън отговори, че в закона ще бъдат импортирани някои ремонти, само че не заяви детайлности.

Според мнения, освен този закон, само че също по този начин глобите на Европа и Съединени американски щати против Русия след началото на военния спор в Украйна, са причина за енергийната рецесия в доста европейски страни. Същевременно Съединените щати продават на Европа енергийни артикули на цени три-четири пъти по-високи от тези на американския пазар, което предизвиква неодобрение измежду техните европейски съдружници.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР