Вчера актьорът Матю Макконъхи излезе на трибуната в Белия дом,

...
Вчера актьорът Матю Макконъхи излезе на трибуната в Белия дом,
Коментари Харесай

Матю Макконъхи с емоционален апел в Белия дом след масовата стрелба в Тексас


Вчера артистът Матю Макконъхи излезе на трибуната в Белия дом, с цел да насочи прочувствен апел за "отговорност към използването на оръжие " след всеобщото ликвидиране в начално учебно заведение в родния му град Ювалде, щата Тексас.

"В момента се намираме в прозорец от благоприятни условия, в който не сме били до момента - прозорец, в който наподобява, че може да се случи същинска смяна ", съобщи 52-годишният Макконъхи пред кореспонденти.

Макконъхи посети Ювалде и се срещна със фамилиите на жертвите на следващата самова пукотевица в учебно заведение, на 24 май бяха убити 19 деца и двама учители.

Той сподели цветна рисунка, направена от Алития Рамирес, 10-годишно момиче, което желало един ден да учи в художествено учебно заведение в Париж.

"Какво ще кажете за това? " - сподели той, удряйки по катедрата в притихналата зала за брифинги в Белия дом, написа БГНЕС.

Макконъхи, който се срещна с президента Джо Байдън и членове на Конгреса, преди да се обърне към пресслужбата на Белия дом, съобщи, че фамилиите на жертвите са му споделили, че желаят да създадат по този начин, че "загубата им да има значение ".

"Искат фантазиите на децата им да продължат да живеят ", сподели той.

"Утешихме толкоз доста хора ", сподели той. "И знаете ли какво споделиха всички те? 'Искаме сигурни и безвредни учебни заведения и желаеме закони за оръжията, които да не разрешават на неприятните момчета да се снабдяват толкоз елементарно с тези проклети оръжия'.

"Трябва да влагаме в грижи за психологичното здраве. Нуждаем се от по-безопасни учебни заведения ", сподели той. "Трябва да възстановим американските си полезности и се нуждаем от отговорно владеене на оръжие. Нуждаем се от инспекции на предишното на претендентите за придобиване на оръжия и би трябвало да увеличим минималната възраст за закупуване на пушка AR-15 на 21 години ".

Макконъхи, който завоюва "Оскар " за най-хубав артист през 2014 година за кино лентата "Клубът на купувачите от Далас " и флиртуваше с кандидатурата си за губернатор на Тексас, съобщи, че това би трябвало да бъде "непартиен въпрос ". "Колкото и да е разграничена страната ни, въпросът за отговорността за оръжията е един от тези, по които сме съгласни ", сподели той. "В нито едно от дейностите на тези стрелци няма демократична или републиканска полезност ", сподели той. "Могат ли и двете страни да прозрат оттатък границите на политическото си опълчване? ", попита артистът.

Насилието с огнестрелни оръжия е постоянно срещано събитие в Америка, само че шокът в цялата страна от неотдавнашните всеобщи стрелби в магазин за хранителни артикули в Бъфало и в учебното заведение в Ювалде още веднъж подтикна апели за деяние.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР