Вчера, 4 декември, около 18 часа на ЖП прелез Верила

...
Вчера, 4 декември, около 18 часа на ЖП прелез Верила
Коментари Харесай

Запалена кола на косъм да се вреже в пътнически влак на ЖП Верила

Вчера, 4 декември, към 18 часа на ЖП прелез Верила - покрай село Равно поле, се самозапали лек автомобил. Бариерата бе спусната поради преминаващ трен от София, в двете направления се бяха образували колони от чакащи коли. Първоначално огънят беше локализиран в двигателния отсек, лидерът на автомобила съумява да излезе незасегнат, а най-близките коли съумяха да се оттеглен на безвредно разстояние, описа пред Dnes.bg очевидецът Симеон Пешев.

Бил подаден сигнал на телефон 112 и пожарната, изглеждало, че обстановката е овладяна и няма непосредствена заплаха. Но в действителност, последвалите събития били на косъм от огромна покруса.

Горящият автомобил почнал постепенно да се движи напред и минал през бариерата като я огъва.

" Шофьорът скочи в горящата кола и съумя да я спре - тъкмо, когато тя се намираше на самите релси. В далечината към този момент се виждаха светлините на приближаващия пътнически трен. Кантонерите от прелеза не съумяха да предупредят машинистите за грозящата ги заплаха. От овладяна обстановката ненадейно ескалира до сериозна - пътнически трен е на път да удари пламнал автомобил с газова уредба. Неминуемата детонация с изключение на да заплаши живота на машинистите в локомотива може също и да аргументи дерайлирането на цялата комбинация с незнаен брой пасажери. Буквално минута преди идването на влака, лидерът на горящия автомобил благодарение на чиновник на гарата и на още един човек от чакащите коли, с риск за личния си живот, съумяха да избутат колата от релсите. Тя спря в крайпътна канавка и огънят се разрастна ", разаказа Пешев.

Опасността обаче към момента не е изцяло отминала. Машинистът на композицията, неосведомен със обстановката, спрял влака на гарата до прелеза, с цел да смъкна пасажери и направил общоприетия престой от към минута. Неволните очевидци на драмата гледали ужасено по какъв начин колата с газовата уредба гори безусловно на метри от пътническите вагони. За благополучие не се стигнало до детонация и нещастието се разминала.

" Кола на пожарната дойде на 17-тата минута от подаването на сигнала и огнеборците потушиха пожара. Пътниците на влака продължиха към Пловдив, мнозина от тях без даже и да подозират на какъв брой тъничък косъм са се отървали от тежки пострадвания и даже - гибел ", добавя очевидецът.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР