Вчера - 05.01.2023г., около 15.00 часа служители на отдел Икономическа

...
Вчера - 05.01.2023г., около 15.00 часа служители на отдел Икономическа
Коментари Харесай

Полицията във Варна залови мъж за многократно теглене на пари от чужди банкови карти

Вчера - 05.01.2023г., към 15.00 часа чиновници на отдел „ Икономическа полиция “ при ОДМВР - Варна са задържали служащ в огромна комерсиална верига -  на 44 години, престъпно проявен по член 194 от Наказателен кодекс /кражба/  .

За интервал от към месец,  арестуваният е снимал с телефона си банковите карти на трима свои сътрудници, с които са употребили едно помещение за преобличане. Придобитите по този незаконосъобразен метод данни, е употребявал за покупки, в разнообразни интернет уеб сайтове за търговия. До момента са открити вреди на обща стойност над 13 000 лева

При извършени процесуално- следствени дейности са конфискувани от работното му място и населяваното от него жилище 2 бр. мобилни телефонa с по 2бр. SIM карти - от Англия и България. В мобилните устройства са открити данни на засечени ел. пощи, фотоси на банковите карти на пострадалите, както и на техните документи за идентичност. Иззети са и три бележника с пароли и кодове за достъп до съответните ел. пощи и уеб сайтове, както и стотици продукта закупени с непознатите банкови карти – смарт часовници, маратонки, раници, чорапи, шалове, спортни облекла и аксесоари за мобилни телефони.

Образувано е досъдебно произвеждане за закононарушение по член 249 от Наказателен кодекс, за което се планува наказване отнемане от независимост от две до осем години и санкция до двойния размер на получената сума. Всички процесуално-следствени дейности се правят под надзора на Окръжна прокуратура - Варна.

Извършителят е арестуван с полицейска мярка за период до 24 часа.

ОДМВР - Варна моли към жителите да не оставят без контрол своите документи за идентичност, полезности и банкови карти в неохранявани пространства и обръща внимание, че при заплащания в разнообразни онлайн магазини не се изисква оторизация посредством въвеждане на ПИН код, а са задоволителни само данните, изписани върху електронните банкови карти.    
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР