Възстановяването на икономиката на САЩ далеч не е завършено, но

...
Коментари Харесай

Йелън и Пауъл: Икономиката на САЩ е далеч от пълно възстановяване

Възстановяването на стопанската система на Съединени американски щати надалеч не е приключено, само че с помощта на " бързото и пламенно деяние " от Конгреса и Фед страната избегна най-лошия сюжет. Около тази позиция се сплотиха министърът на финансите Джанет Йелън и ръководителят на Федералния запас Джером Пауъл, които бяха изслушани от Сената във вторник. Двамата се появяват за пръв път дружно, от както Джанет Йелън зае позицията на министър на финансите преди два месеца. Позициите на Министерството на финансите и на Федералния запас се изискват на всеки три месеца от закона CARES, който Съединени американски щати одобри предходната година през март.

" Срещаме се в един насърчителен миг за стопанската система - само че въпреки всичко безнадежден ", показа Йелен в своята встъпителна тирада пред комисията на Комисията по финансови услуги. " Докато виждаме признаци на възобновяване, би трябвало да сме наясно за дупката, от която излизаме. "

Джером Пауъл означи, че " Конгресът даде най-бързия и максимален отговор на стопански спад от Втората международна война насам, предлагайки фискална поддръжка за семействата, бизнеса, доставчиците на здравни грижи и държавните и локалните държавни управления ".

Оттогава жилищният пазар се възвърне повече от изцяло от спада. Инвестициите в бизнеса и индустриалния бранш се усилиха, само че разноските за услуги остават ниски, споделя шефът на централната банка.

Според Йелън признатият финален пакет от фискални помощи в размер на 1.9 трлн. $ ще даде опция на хората да преодолеят пандемията и да са в положително финансово положение при възобновяване на стопанската система. Тя обаче не скри, че към момента има " някои проблематични браншове " и че проблемите за хората, страдащи от продължителна безработица и произлизащите от това финансови усложнения, могат да " тежат с години ".
Новият стопански проект
Във вторник стана ясно, че администрацията на президента Джо Байдън приготвя нов стопански проект на стойност от 3 трлн. $, който да се извършва през идващите 10 години. Според американските медии част от проекта ще бъде ориентиран към инфраструктурни планове като пътища, мостове и климатични начинания, които бяха част от предизборната акция на американския президент. Някои членове на републиканската партия показаха терзанията си за растеж на инфлацията след големите разходи на държавното управление.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР