Възстановяването на глобалния пазар на труда ще отнеме повече време,

...
Възстановяването на глобалния пазар на труда ще отнеме повече време,
Коментари Харесай

ILO: Забавяне на глобалното възстановяване на трудовия пазар поради пандемичната несигурност



Възстановяването на световния пазар на труда ще отнеме повече време, в сравнение с се смяташе до момента, като равнищата на безработица ще останат над тези преди Covid пандемията най-малко до 2023 година заради неустановеност по отношение на хода и продължителността на пандемията, се споделя в отчет на Международната организация на труда (ILO), оповестен в понеделник.

Специализираната организацията на Организация на обединените нации прави оценка еквивалента на към 52 милиона работни места по-малко през 2022 година спрямо равнищата преди коронавирусната пандемия, което е към два пъти повече от предходната оценка на ILO, направена през юни 2021 година

Проблемите ще продължат и през 2023 година, когато към момента ще има към 27 милиона работни места по-малко, в сравнение с преди Covid-19, се показва в предизвестието за " постепенно и нестабилно " възобновяване в отчета на ILO за международната претовареност и обществена вероятност през актуалната година.



" Перспективата за световния пазар на труда се утежни след последните прогнози на Международната организация на труда; връщането към представянето отпреди пандемията евентуално ще остане неуловимо за огромна част от света през идващите години “, се споделя още в отчета.

Генералният шеф на ILO Гай Райдър сподели пред публицисти, че има доста фактори зад преразглеждането му, като акцентира, че " главният е продължаващата пандемия и нейните разновидности, изключително Омикрон ".

" Не може да има същинско възобновяване от тази пандемия без широкообхватно възобновяване на пазара на труда. И с цел да бъде стабилно, това възобновяване би трябвало да се основава на правилата на заслужен труд – в това число здраве и сигурност, правдивост, обществена протекция и обществен разговор ", сподели още Гай Райдър.
MOT прави оценка като безработни към 207 милиона души през 2022 година В отчета обаче се споделя, че въздействието ще бъде доста по-голямо, защото доста хора са напуснали работната мощ и към момента не са се завърнали.
Все отново плануваният недостиг на работни часове тази година съставлява усъвършенстване по отношение на последните две години. Според МОТ през 2021 г.  е имало към 125 милиона работни места по-малко от равнищата преди пандемията, а през 2020 година с 258 милиона по-малко.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР