Възстановява се процесът на резервация на летни почивки в България.

...
Възстановява се процесът на резервация на летни почивки в България.
Коментари Харесай

Властите с оптимистична прогноза за летния туристически сезон у нас

Възстановява се процесът на резервация на летни почивки в България. Заради войната в Украйна страната ни не може да разчита на към 10% от общоприетия туристически поток от страните Русия, Украйна и Беларус, което се равнява на сред 350 хиляди и 450 хиляди души. Това изясни в предаването " Директно " заместник-министъра на туризма Ирена Георгиева.

Наблюдава се положителна наклонност за повишение на интереса към отмора у нас от страни като Полша, Чехия, Словакия, Израел и Румъния.

Очакванията са поради отпадането на ограниченията за влизане в България от 1 май, което беше оповестено през днешния ден, да се възвърне и ползата от Англия.

По-рано през днешния ден стана ясно, че България ще получи от Еврпейския съюз 148 млн. еври за филантропична помощ на бежанците от Украйна у нас. Част от тези средства ще подкрепят процеса по интеграция на тези хора след 31 май, когато те би трябвало да изоставен хотелите, в които са настанени поради старта на летния туристически сезон, разяснява Горгиева.

Броят на бежанците в хотелите у нас към днешна база е 57 500. Държавата търси общински ведомства и бази, където да ги настани, като има подготвен проект за към 60 хиляди души, изясни още зам.-министърът на туризма.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР