Възстановено е движението по пътя Своге - Ребърково - в

...
Възстановено е движението по пътя Своге - Ребърково - в
Коментари Харесай

Възстановено е движението по пътя край Искърското дефиле

Възстановено е придвижването по пътя Своге - Ребърково - в региона на с. Елисейна.

Обрушени са скатовете и е почистена скалната маса, с което се обезпечава безвредното придвижване на пътуващите в сектора. До месец следва да бъдат подхванати ограничения за трайното подсилване на най-големия скален пай на срутището при с. Елисейна, оповестиха от Агенция " Пътна инфраструктура ".

От пътната организация молят водачите да карат деликатно в дефилетата и планинските сектори. От изобилните превалявания от сняг и дъжд в последните седмици, интензивното снеготопене и огромните температурни амплитуди са се засилили редица срутищни процеси.

С повишението на температурите нараства заплахата от активизирането на нови геодинамични процеси. В тази връзка ръководителят на Управителния съвет на Агенция " Пътна инфраструктура " Георги Терзийски, е разпоредил на регионалните пътни ръководства и на пътноподдържащите компании да правят непрекъснати обходи на трасетата, на които има заплаха от срутване на скална маса.

Работата им се подкрепя и от екипите на тол контрола. При заплаха от огромни срутища превантивно ще се затварят пътни сектори, тъй като е значимо да се подсигурява сигурността на пътуващите.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР