Възрастните хора в Китай трябва да се ваксинират срещу COVID-19,

...
Възрастните хора в Китай трябва да се ваксинират срещу COVID-19,
Коментари Харесай

Китайските власти призоваха възрастните хора да се ваксинират срещу COVID-19

Възрастните хора в Китай би трябвало да се имунизират против COVID-19 , предадоха китайските здравни управляващи през днешния ден и прибавиха, че смъртните случаи измежду тях при последната вълна, която удари Хонконг, ще послужи като урок за останалата част от страната.

„ Избухването на болестта в Хонконг е изключително значим урок за нас, образец, че в случай че равнището на имунизация при възрастните е ниско, равнището на тежките случаи и смъртността ще са високи “. Това сподели Ван Хъшън, заместник-директор на Националната здравна комисия . „ Ние не би трябвало да съжаляваме, когато стане прекомерно късно “, добави той, представен от Ройтерс.

В Китай единствено 19,7 % от хората над 80 години са получили спомагателна доза срещу COVID-19 към 17 март и единствено 50,7 % от същата възрастова група са приключили своите първоначални имунизации

Гъсто обитаемият Хонконг е записал най-вече смъртни случаи на милион души в международен мащаб през последните седмици – 24 пъти повече от Сингапур. Това се случва, поради високия брой възрастни неимунизирани хора, до момента в който мощно заразният вид Омикрон върлува в домовете за грижа.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР