Възрастните хора да се крият в мазетата от горещото и

...
Възрастните хора да се крият в мазетата от горещото и
Коментари Харесай

В адските жеги: Един чаршаф в хладилника и всичко е наред

Възрастните хора да се крият в мазетата от горещото и рисково време! Това поучава доктор Виолета Петрова във връзка горещата вълна, която обхвана страната ни през последната седмица. Оранжев код за рискови жеги е разгласен в половин България, защото на доста места температурите надвишиха 40 градуса.

" Препоръчвам на по-старите хора да си стоят у дома, изключително по обяд, а който има мазе, да слезе там, с цел да му е по-хладно. Освен това в жегата би трябвало да се одобряват повече течности ", споделя Петрова.

За по-младите, които се въртят в леглото, борейки се с градусите, докторката разкри, че има елементарен и бърз метод да се охладят.

" Половин час преди лягане младите да сложат чаршафите в хладилника. Разбира се, това няма да помогне за цялата нощ, само че е съвършен метод човек да се отпусне, до момента в който заспи умерено и надълбоко ", споделя Петрова за забавния метод против горещината.

Въпреки това специалистката акцентира, че този способ може да го употребяват единствено младежите, които нямат хронични болести.

Друг метод, който оказва помощ в битката с горещината, е по този начин нареченият " египетски способ ".

" Може да навлажните завивката или някоя огромна забрадка със студена вода и да я употребявате през нощта. Но не прекалявайте с водата, с цел да не намокрите прекомерно и да съсипете матрака си ", споделя лекарката пред " България Днес ".

Темата за горещото време стана мотив и за разпалени полемики в обществените мрежи. Сред най-оригиналните способи за разхлаждане е оризът. За леден компрес през в действителност жарките нощи напълнете чорап или възглавничка с ориз. Завържете го крепко и го сложете във фризера за към час. След това поставете охладения сноп под завивките, покрай тялото. Този компрес ще остане студен най-малко още 30 минути, което е задоволително време да се унесете и за заспите умерено.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР