Възрастни жени спряха майка на улицата и вдигнаха скандал.Ситуацията се

...
Възрастни жени спряха майка на улицата и вдигнаха скандал.Ситуацията се
Коментари Харесай

Възрастни жени вдигнаха скандал за каране на велосипед по тротоара

Възрастни дами стопираха майка на улицата и подвигнаха скандал.

Ситуацията се развива в София, а за нея споделя Елена Хинова, която е майка на три деца. В обществената мрежа Facebook тя написа, че две възрастни госпожи доста държали да я спрат и пред децата й да вдигнат скандал, а повода - каране на велосипед по тротоара. Майката изяснява, че са карали по велоалеята докъдето е имало такава и последните 300-400 м. е трябвало да минат или по тротоара, за който майката отбелязва, че е много необятен, или по платното на многолюден бул..

" Според дамите трябваше или да пусна 6-годишното дете (което има attention-span към 2 секунди и най-често извършва брауново движение) на платното с колите, или " той с колело, а вие до него пеш " от другия завършек на София (с дребното дете не се загатваше какво да върша при този вариант) ", написа още майката.

Елена Хинова се обръща към велосипедистите с две молби:

1. Моля, потвърдете ми, позволено ли е съгласно правилника да съпровождам малко дете по тротоара, като и двамата сме с колела?Ако аз съм в неточност, НЕ съдебна експертиза оправдавам, тъй като явно е недомислица, само че най-малко ще имам малко повече схващане към дамите и няма да се репча идващия път.

2. Ако разпознаете своята майка, баба, леля или друга близка на фотографията, апелирам говорете с нея, кажете й, че малко повече приемливост не е непотребна, и в случай че всички я демонстрираме, можем да съжителстваме умерено в градската среда, макар недомислиците на инфраструктурата.

Владимир Кършев, който разяснява обявата, е безапелационен в това, че опазването на детския живот и здраве би трябвало да бъде приоритет.

" И тъй като бабите са се вживели в ролята на висши офицери от Министерство на вътрешните работи, може да им припомните, че съгласно Семейния кодекс, член 125, алинея 3 - " Родителят обезпечава непрекъснат контрол във връзка с малолетното си дете и подобаващ надзор на държанието на малолетното дете. " Тук сте решили, че подобаващият надзор е да сте до него на тротоара, за по-бърза реакция, както сте и написали. До 12 година възраст, децата имат право да се движат по напълно пешеходни зони, това са ви го споделили сътрудниците. Предполагам не сте родственик с Ивет Лалова и не носите нейните гени, и ще Ви е мъчно да осъществите надзор тичайки ", прибавя още Кършев.

Снимка: Елена Хинова
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР