Възрастна жена от Стара Загора стана жертва на телефонна измама.

...
Възрастна жена от Стара Загора стана жертва на телефонна измама.
Коментари Харесай

Възрастна старозагорка даде хиляди левове и евро на телефонни измамници

Възрастна жена от Стара Загора стана жертва на телефонна машинация. За това оповестяват от пресцентъра на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи (ОД на МВР) в регионалния град. 

По първични данни в края на предходната седмица в Първо Районно ръководство на полицията е получен сигнал, че 81-годишна старозагорка в била заблудена от привиден юрист. Тя получила позвъняване по телефона, в което и е било казано, че би трябвало да даде 50 000 лв. с цел да “спаси “ шурей си, който при пътен случай е умъртвил човек на пешеходна пътека. Малко преди 17:00 часа в петъчния ден пострадалата е предала сумата от 9 000 лв. и 500 евро на непозната жена.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по член 209, алинея 1 от Наказателния кодекс.

Последният случай на телефонна машинация беше преди към 10 дни в Плевен. Тогава възрастна жена даде 1500 лв. на чужд мъж. А ден преди този момент в Хасково жена даде  26 000 лв. на телефонни измамници, съумели да я убедят, че парите са нужни за лекуване на щерка ѝ.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР