Възрастна жена от русенското село Кривня е станала поредната жертва

...
Възрастна жена от русенското село Кривня е станала поредната жертва
Коментари Харесай

Възрастна жена от Русенско стана поредната жертва на телефонни измамници

Възрастна жена от русенското село Кривня е станала следващата жертва на телефонна машинация. Това оповестяват от регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в крайдунавския град.

86-годишната жена подала сигнал през вчерашния ден вечерта в полицията, като обяснила, че към 17.00 часа е получила позвъняване по телефона от непозната. Тя обяснила, че разполага с "уред ", установяващ парите в дома й, заплашвайки я с физическа разпра, в случай че не ги даде. След това се обадил мъж, който се показал за "полицай Иванов ".

Той споделил на дамата, че е належащо да му окаже подпомагане. Става дума за залавяне на група нарушители, които се обаждат по телефона. После свързал 86-годишната с "прокурор Григоров ", който от своя страна я разпитал в детайли къде живее, каква е къщата, къде се намира, каква е оградата.

Попитал я дали разполага с пари, злато или други полезности. Жената дала отговор, че няма злато и бижута, а единствено към 1000 лв. в брой. "Полицай Иванов " я убедил да преброи парите и да му заяви броя на банкнотите и техния номинал, след това да ги постави в чанта, а нея да отиде и пусне през оградата на улицата, до вратата на къщата. Инструктирали я по-късно да не излиза на никое място и да не се обажда на никого, като последно са говорили с нея до към 21.00 часа. Едва по-късно дамата съумява да заяви на шурей си и схванала, че е излъгана.
По случая се води следствие.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР