Възрастна жена два пъти е пътувала до Румъния, за да

...
Възрастна жена два пъти е пътувала до Румъния, за да
Коментари Харесай

Възрастна жена пътува до Румъния, за да даде 15 000 на телефонни измамници |

Възрастна жена два пъти е пътувала до Румъния, с цел да даде пари на телефонни измамници. Тя е пенсионерка от Русенско и е дала на измамниците към 15 000 лв. и златни украшения. Според схемата по която са работили, дамата от самото начало вярвала, че оказва помощ на полицията да залови измамници, описа в репортаж.

Само няколко дни по-рано полицаи предотвратили първия опит на телефонни измамници да й вземат всички налични средства. 

В началото на септември пенсионерката повярвала на привиден служител на реда, че ще стане жертва на машинация, по тази причина би трябвало да помогне. Под предлог, че би трябвало да даде пари за лекуването на внука си, оставила до дърво пред дома си 4000 лв., които имала вкъщи, и злато. След това била застрашена, че ще й възпламенят къщата.

„ Казаха ми: Изнасяй чантата, другояче влизам. Аз попитах къде са, къде да оставя чантата. Казах, че колкото имам - ще дам ”, споделя пострадалата.

Уплашената жена не съумяла да види индивида, който взел чантата с парите. Полицаите обаче заловили мулето и върнали парите и накитите. И защото пенсионерката не е съобщавала в полицията за този първи случай и до момента се чуди от кое място органите на реда знаели за това позвъняване.

Няколко дни по-късно, след позвъняване под предлог, че се прави полицейска интервенция, пенсионерката още веднъж взела наличните пари и полезности и тръгнала за Румъния. Вярвала, че приказва с служител на реда и спазвала тъкмо инструкциите му. Качила се на трен от мястото, където живее до Русе. Държали я непрекъснато на телефона. Казали й да отиде до болничното заведение и оттова да вземе такси, с което да тръгне за прилежащия румънски град Гюргево. Уверили я, че там, в полицейската интервенция ще взе участие и внукът й, споделя те пред Нова. 

„ Полицаят непрекъснато ми звънеше да види къде се намираме, минахме ли границата. Притесняваше се може би да не ме ревизират и да намерят парите ”, споделя тя.

Пристигнала в румънския град Гюргево и там получила указания да освободи таксито пред огромен търговски център. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР