Възрастен мъж заплаши с кухненски нощ жени, които вчера се

...
Възрастен мъж заплаши с кухненски нощ жени, които вчера се
Коментари Харесай

Мъж извади нож на хорото на Главната, заплаши танцуващи жени

Възрастен мъж заплаши с кухненски нощ дами, които през вчерашния ден се хванаха на обичайното неделно хоро в центъра на Пловдив. Това се е случило пред погледите на десетки пловдивчани. По знамение няма потърпевши. Благодарение на бързата реакция на двама мъже агресорът е спрян и отведен за разпит в полицията. За случая описаха пред TrafficNews пострадали.

„ Мъжът е над 80-годишен. От 2-3 месеца идва да играе хоро с нас, само че е нападателен и постоянно предизвика останалите. Заплашва, обижда”, описа една от дамите, която е станала очевидец на случилото се през вчерашния ден.

Тя уточни, че мъжът не можел да танцува част от хората и честа бъркал стъпките и пречел на останалите. Те се отнасяли извънредно толерантно към него, само че когато му направели забележка, той ставал нападателен. Случвало се е и преди да вади нож.

Няколко пъти заплашвал с физическа разпра някои от мъжете на хорото. Един от тях предходната седмица получил и лична закана, че ще бъде заклан.



„ Тази седмица, откакто няколко пъти бе помолен и настоятелно му бе показано, че е нежелателен, господинът извади кухненски нож пред женската част на хорото. Наложи се доста деликатно да го отстраня, без никой да пострада”, описа пред наш кореспондент пострадалият.

Той го хванал за ръката, с която държи ножа, и за другото рамо, с цел да не може да се завърти и да го нарани. Междувременно различен от присъстващите повикал Общинска полиция, с цел да го обезвредят. При обискът ножът е открит и конфискуван от униформените.

Следват показания в Общинска полиция и Второ районно, където очевидци са дали показания и са пуснали тъжба. Оказало се, че мъжът няма документи в себе си, по тази причина се наложило синът му да ги донесе в полицията. Самият той признал, че доста пъти е казвал на татко си да не върви да пречи на хорото и да се държи нападателно с хората там.

„ Ние не желая да се стига до провокации. Не се провокирали никого. Не желаеме да се опорочи концепцията ни за хорото”, споделят хората, които всяка седмица се събират в центъра.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР