Възрастен мъж пътува километри всеки ден в продължение на седмица,

...
Възрастен мъж пътува километри всеки ден в продължение на седмица,
Коментари Харесай

Мъж пътува километри в продължение на дни, за да върне изгубен портфейл

Възрастен мъж пътува километри всеки ден в продължение на седмица, с цел да откри притежателя на загубен портфейл.
Тъй като нямал нищо друго с изключение на имена и адрес, той написал писмо на притежателя и всеки ден го чакал на тъкмо несъмнено място в София, с цел да му го съобщи.
Всичко почнало при започване на предходната седмица, когато Георги си изгубил портфейла. По съвет на другари още на идващия ден оповестил документите за изгубени и въпреки всичко нещо от вътрешната страна му дало вяра, че ще ги откри.
Вечерта на прибиране, мъжът, който е от Пловдив, намерил в пощата си писмо без адресант, а текстът го оставил без думи:
" Здравей, Георги!
Аз съм чичо Пацо от " Банишора ". Снощи открих твоята кожена кесийка с документи, 9 на брой - 4 карти плюс тази за тока, персонална карта, шофьорско удостоверение и талонче. Предлагам ти следното, защото аз нямам телефон и нямам пари, с цел да дойда до Пловдив, всеки ден, считано от сряда, ще очаквам на пилоните на НДК сред 17 и 18 ч. Знам по какъв начин изглеждаш. Сега се успокой и до скоро. "
Георги не съумял да отиде на срещата незабавно. Дни по-късно се явил леко песимистичен дали ще бъде чакан с толкоз огромно забавяне.
Днес обаче и двамата са удовлетворени. Георги, че е получил движимостите си още веднъж, а чичо Пацо, че е направил положително. Не изискал нищо в подмяна, макар че живее в полупорутена къща в близо до София село, а пари за телефон даже няма.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР