Възрастен мъж намушка по-млад във влака от София-Бургас. Инцидентът е

...
Възрастен мъж намушка по-млад във влака от София-Бургас. Инцидентът е
Коментари Харесай

Колко безопасно е пътуването в нощните влакове?

Възрастен мъж намушка по-млад във влака от София-Бургас. Инцидентът е станал край гара " Костенец ” през нощта в неделя. 33-годишният мъж е откаран в болница " Св. Анна ” в София. Няма заплаха за живота му.

Зам.-директорът в отделение за пътнически транспорт към БДЖ Пламен Митев изясни пред Българска национална телевизия, че нападението е станало доста бързо, а на въпрос знае ли се какво е провокирало случая, той отговори, че се води разследване и сега не може да разяснява. Според него транспортната бригада е работила стремително и са изпълнени всички процедури. Извършителят е арестуван и е оказана първична помощ на потърпевшия.

Митев изясни, че съвсем във всички нощни влакове има жандармерия, само че не всеки ден. Превозният личен състав, началник-влаковете и кондукторите от време на време минават образование, да вземем за пример, дейности в сериозни обстановки, каквото образование се води и сега.

Тодор Тодоров от отдел " Сигурност " към БДЖ сподели, че патрулите се дефинират от дирекцията на Министерство на вътрешните работи. На въпрос какъв брой тъкмо патрули има във влаковете, той отговори, че двама индивида се грижат за сигурността и съгласно него те са изцяло задоволителни, тъй като пасажерите не са проблематични и не основават спорове. Тодоров добави, че се дават годишно описи с влаковете, които са с по-висок брой на пасажери, прави се разбор и жандармерията от своя страна подхваща дейности по тяхната защита.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР