Възрастен мъж едва не уби млада майка и едногодишното и

...
Възрастен мъж едва не уби млада майка и едногодишното и
Коментари Харесай

Възрастен шофьор едва не уби майка и дете на пешеходна пътека в Сандански

Възрастен мъж едвам не умъртви млада майка и едногодишното и дете на пешеходна пътека в Сандански. За благополучие, бебето е невредимо, само че майката е настанена в локалната болница. Все още не е ясно дали на мъжа ще бъде търсена наказателна отговорност или ще се размине единствено с административно наказване. Отворен остава и въпросът – би трябвало ли хората след избрана възраст да имат право да карат.

Младата жена пресичала с детето си на натоварено кръстовище в града с изтрити пешеходни пътеки.

- Предната кола беше спряла и пропуща пешеходеца. Човекът, който направи произшествието, изпреварва друга кола и бута момичето.

Направеният тест за алкохол на място отчел 0,3 промила в кръвта на водача.

- Каза, че е пил хапчета. Не знам дали са му създали и проба за опиати.

В последния миг майката съумяла да избута детската количка и бебето останало невредимо. Жената обаче е призната в болница.

" Направени са скенери на глава, шия. Никъде не открихме травматични промени ", изясни доктор Димитър Попстоев – невролог.

Това не е първият сходен случай в Сандански. Преди няколко години, възрастен водач умъртви дете на пътя. Днес локалните още веднъж се питат - би трябвало ли да има рестрикции за по-възрастните хора зад кормилото.

- Да минават на психо ли, на обзор ли...

- Опреснителни курсове, да. Преглед. Поне през година, в случай че не.

" Някои водачи и на 60 години са по-увредени и с липса на рефлекси, каквито би трябвало да има един на 75 година Възрастта няма по какъв начин да се ограничи. Всичко е самостоятелно ", разясни доктор Димитър Попстоев – невролог.

Колата на водача е арестувана. Чака се експертиза от болничното заведение, с цел да му бъдат повдигнати обвинявания.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР