Възрастен гражданин, който яде в популярна мексиканска верига ресторанти на

...
Възрастен гражданин, който яде в популярна мексиканска верига ресторанти на
Коментари Харесай

След вечеря в мексикански ресторант в Калифорния, смъртта на 87-годишен е свързана с E. Coli

Възрастен жител, който яде в известна мексиканска верига заведения за хранене на фона на скорошна зараза от E. coli в Южна Калифорния е умряла, потвърдиха публични лица в сряда.

Джон Крист Фербер, на 87 години, е умрял на 26 октомври, заяви Службата за правосъдна медицина на окръг Сан Диего.

Смъртта му пристигна след The ​​County of San Агенцията за опазване на здравето и човешки услуги на Диего предишния месец разгласи огнище на E. Coli, произвеждаща Shiga-токсин, обвързвана с Cocina на Miguel в ранчото 4S в окръг Сан Диего.

Точната причина и методът на гибелта на Фербер чакат публична аутопсия резултатите, само че шефът на окръг Сан Диего Майкъл Уоркман сподели пред USA TODAY, че мъжът е имал съществени здравословни проблеми и „ е бил под грижите на доктор “, когато е умрял.

Уоркман сподели, че повода за епидемията към момента остава следствие и наподобява, че няма други заведения за хранене, свързани с тези случаи.

Смъртта на Фернер бележи първия измежду случаите, свързани с хранене в заведението.

Ветеран от Корейската война, Фербер е работил за Съединени американски щати. Банка като банкер за търговски недвижими парцели повече от три десетилетия, съгласно неговия некролог.

Той също по този начин е работил за Асоциацията на ипотечните банкери на Америка в продължение на 10 години и за Университета на Сан Диего повече от две десетилетия.

Възможно заразяване със салмонела: Пъпеши, продадени в минимум 10 щата, изтеглени

Избухването аргументи 10 хоспитализации и най-малко 25 спомагателни инфекции

Избухването на E. coli болести 36 души, сподели Уъркман, < /strong> и приети в болница 10 души, в това число четири деца.

Първоначално здравният отдел заяви за 13 доказани или евентуални случая, включващи хора на възраст от 6 до 87 години. Според известие на отдела, тези, които са се разболели и членовете на техните фамилии оповестяват, че са се хранили на мястото сред 6-18 октомври и признаците са се появили от 13-19 октомври.

Поне един случай е развил тежко затруднение, хемолитичен уремичен синдром, който може да засегне бъбреците и функционалностите на кръвосъсирването на индивида, съгласно известието.

Разследването на епидемията

След епидемията ресторантът заяви, че работи с окръг Сан Диего и непринудено затвори бизнеса до момента в който не може да бъде разпознат източникът на епидемията.

Към сряда не беше незабавно известно каква храна съдържа бактерията E. coli.

Ресторантът отвори още веднъж, опазването на здравето на окръг Сан Диего и Говорителят на Агенцията за човешки услуги Тим Маклейн сподели пред Мрежата за сигурност на храните, откакто беше дезинфекциран и цялата храна беше сменена.

Две висящи правосъдни каузи

Към сряда бяха заведени най-малко две правосъдни каузи против Miguel's Cocina по отношение на епидемията, заяви San Diego Tribune Review.

Първият иск беше заведен на 26 октомври от името на жена, която посети бизнеса на 12 октомври, яде чипс, ориз, гуакамоле и пие леден чай, оповестява вестникът.

Няколко дни по-късно, както се твърди в жалбата, тя стартира да страда от признаци, в това число „ болежка в корема, диария и гадене, и вижда доста количество кръв в изпражненията си. „

Второ дело беше заведено на идващия ден, на 27 октомври, от името на гражданин на Сан Диего, който твърди, че се е разболял, откакто е ял фахитас с гъби, пиле и скариди в ресторанта, юристът на мъжа, Рон Саймън, сподели пред магазина.

Изтегляне на смляно говеждо месо: 58 000 паунда смляно говеждо месо е изтеглено заради допустимо заразяване с E. coli

Какво е E. Coli?

Според Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите Escherichia coli са бактерии, открити в околната среда, храната и червата на хора и животни.

Въпреки че множеството бактериални варианти са безвредни, някои варианти могат да разболеят хората и да причинят диария, инфекции на пикочните пътища, респираторни болести или пневмония, съгласно CDC.

Принос: Emily DeLetter.

Natalie Neysa Alund е старши кореспондент за USA TODAY. Свържете се с нея на [email protected] и я последвайте на X @nataliealund.

Тази публикация в началото се появи в USA TODAY: E. coli огнище в Miguel's Cocina обвързвано със гибелта на 87-годишен

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР