Възраждане призова народните представители от БСП за България да се

...
Възраждане призова народните представители от БСП за България да се
Коментари Харесай

Възраждане призова БСП да се подпишат в искането им за сезиране на КС за оръжието в Украйна

" Възраждане " прикани народните представители от " Българска социалистическа партия за България " да се подпишат в настояването им за сезиране на Конституционния съд (КС) за изпращането на оръжие в Украйна.

 

По време на брифинг в Народното събрание водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов съобщи, че пред тяхната стая ще бъде сложена масичка, с цел да могат депутатите от Българска социалистическа партия да се подпишат, в случай че желаят.

 

Костадинов разяснява, че решението на Народното събрание е в нарушаване на Конституцията. Ние от " Възраждане " още ноември месец поискахме такава поддръжка от Българска социалистическа партия - единствените, които бяха декларирали, че са срещу подаряването на оръжие за Украйна.

Сега виждаме, че има смяна на тяхното държание и по тази причина взехме решение да им дадем късмет да оползотворят и материализират тази своя смяна, като се подпишат под настояването ни до Конституционен съд за анулация на това решение на Народното събрание и надлежно договорката с Украйна.

Той уточни, че в настояването им до Конституционен съд има положени 27 подписа, трябват да има още 21. Българска социалистическа партия има тези подписи, сподели Костадинов.

Той разяснява още, че българският бюджет няма да даде 600 млн. лева, с цел да усили минималната работна заплата, само че може да даде 650 млн. лева, с цел да устоя " украински туристи " в България.

Вчера в изявление от парламентарната естрада водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов означи, че и " Българска социалистическа партия за България ", и " Възраждане " събират подписи за сезиране на Конституционен съд за изпращането на оръжие за Украйна.

 

Източник Българска телеграфна агенция

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР