Възраждане предложи референдум дали да бъде вдигнато ветото върху началото

...
Възраждане предложи референдум дали да бъде вдигнато ветото върху началото
Коментари Харесай

„Възраждане“ искат референдум дали да разрешим РС Македония да започне преговори за еврочленство

" Възраждане " предложи референдум дали да бъде вдигнато ветото върху началото на договарянията за еврочленство на Република Северна Македония .

" Ако няма настройка в тази посока, сме подготвени да стартираме подписка за народен референдум, според Закона за допитване до народа ", съобщи Костадин Костадинов, ръководител на партията в декларация от парламентарната естрада.

Той акцентира, че в обществото има 100 % консенсус и той е България да не прави отстъпки по тематиката с РСМ. Консенсусът е явен, гласен,  формален и неофициален, съобщи водачът на " Възраждане ". Формален, тъй като е закрепен с позиции на предходни български държавни управления, парламенти, и неофициален, защото голямата част от обществото ни е безапелационна, че отстъпки не би трябвало да се вършат нито за българската история, нито за българската просвета, език, чест и достолепие - те не са за обмен, изясни Костадинов.

Той означи, че през вчерашния ден е станало ясно, че има разлом по този въпрос във властта. Стана ясно от един от сътрудниците в ръководството ( пост на Слави Трифонов във Фейсбук), че има разминаване във вижданията сред сътрудниците в ръководството дали би трябвало да се вдигне ветото, което България наложи за началото на договарянията за участие на РСМ в Европейски Съюз, уточни Костадинов.

В тази обстановка, акцентира водачът на " Възраждане ", когато има недоумение вътре в самата ръководеща коалиция и при изискване, че има неоспорим консенсус в обществото, единственият способи той да бъде закрепен и институционално, и да не се разреши на държавното управление да заобиколи мнението както на Народното събрание, по този начин и на 100 % от българското общество, е по тематиката да се организира референдум. Той би трябвало ясно и изрично да каже дали българите утвърждават желанията на българския министър председател, " заявявани към този момент много публично ", за това, че България би трябвало да вдигне ветото или не утвърждават, уточни Костадин Костадинов. " Глас национален, глас Божи ", приключи той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР