Възраждане предложи да се започне процедура по избор на председател

...
Възраждане предложи да се започне процедура по избор на председател
Коментари Харесай

Възраждане призоваха да се избере нов председател на КПКОНПИ

" Възраждане " предложи да се стартира процедура по желание на ръководител на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) , оповестява Нова телевизия.

От партията са внесли в Народното събрание план на решение за приемане на процедурни правила за изискванията и реда за предложение на претенденти, показване и обществено обявяване на документите, чуване на претендентите и за избор на ръководител на антикорупционната комисия.

На 2 февруари Народното събрание гласоподава на КПКОНПИ Сотир Цацаров, като решението влезе в действие на 1 март.

Възраждане показват, че при предварително преустановяване на правното отношение на член на Комисията в двумесечен период Народното събрание избира нов член, който довършва мандата. По прилика същата процедура следва да се приложи и за избор на ръководител на Комисията, считат от партията.

От партията на Костадин Костадинов показват, че оставянето на КПКОНПИ дълго време без ръководител, слага под подозрение желанието на ръководещите да се борят с корупцията.

Припомняме, че предходната и министър председателят Кирил Петков съобщи, че антикорупционната комисия се нуждае от ново управление.
 Кирил Петков: КПКОНПИ се нуждае от ново управление
Кирил Петков: КПКОНПИ се нуждае от ново управление

По думите му, сега антикорупционната комисия не прави нищо
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР