Възползвайки се от силния натиск на САЩ и ЕК към

...
Възползвайки се от силния натиск на САЩ и ЕК към
Коментари Харесай

И македонците не са съвсем сигурни нарушава ли България договора за добросъседство

Възползвайки се от мощния напън на Съединени американски щати и Европейска комисия към София да утвърди преговорната рамка на Северна Македония за участие в Европейски Съюз, македонските ръководещи втвърдиха тона и не престават да липсват действителни стъпки за осъществяване на българските условия.

Тезата, която македонците пазят интензивно в последните дни, е че България е нарушила контракта за добросъседство сред двете страни от 2017 година, в частта му че е задължена да оказва помощ на Скопие по пътя му към Европейски Съюз.

Става въпрос за член 2 от документа, който гласи буквално:

“Двете Договарящи се страни ще развиват съдействието между тях в региона на европейската и евроатлантическата интеграция, ориентирано към сполучливата подготовка на Република Македония за присъединението ѝ към Европейския съюз и НАТО. Българската страна ще споделя своя опит за да спомага на Република Македония да извърши нужните критерии за участие в Европейския съюз и ще поддържа Република Македония за приемане на покана за участие в НАТО, според съответните решения от срещите на върха на НАТО “.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР