Възпитаниците на най-престижния университет в България Софийския университет помнят откъде

...
Възпитаниците на най-престижния университет в България Софийския университет помнят откъде
Коментари Харесай

Анонимен милионер дари 1 милион лева на Софийския университет

Възпитаниците на най-престижния университет в България Софийския университет помнят от кое място са тръгнали, колкото и надалеч да стигнат в живота.

Средствата са за стипендии за месечна прехрана на студенти и възпитаници

Дарение в размер на 1 млн. лева са получили Стопанският факултет на Софийския университет " Св. Климент Охридски " и Сдружението на приключилите факултета (FEBA Alumni).

По волята на дарителя, който е поискал да резервира анонимност, през всяка от идващите 10 образователни години ще бъдат отпускани стипендии за месечна прехрана на студенти и възпитаници, оповестиха от сдружението.

Те ще бъдат разпределени за няколко групи:

до 15 стипендии на студенти от Стопански факултет на СУ Св. Климент Охридски, които са със статут на обществено слаби и/или са изгубили единия или двамата си родители; минималният междинен нужен триумф от предходния учебен срок би трябвало да бъде над 5.00;

до 6 стипендии за студенти с най-малък триумф от предходния учебен срок над 5.50;

10 стипендии за възпитаници на Софийска математическа гимназия " Паисий Хилендарски " ;

до 5 стипендии за възпитаници от учебни заведения, с които Стопанският факултет на СУ и FEBA Alumni Club имат партньорски отношения;

Сдружението на приключилите Стопанския факултет е основано през 2004 година от някогашни студенти. Целите, които си слага още тогава са от възстановяване на материалната база на факултета и възобновяване на библиотеката с електронни издания и чуждоезикова периодика до привличане на спонсори и обезпечаване на стажове и стипендии за студентите.

Миналата година Стопанският факултет на Софийския университет влезе в топ 300 на най-хубавите бизнес учебни заведения в света, откакто три негови магистърски стратегии получиха акредитация от Асоциацията на MBAs (АМВА) - водеща интернационална организация в следдипломното бизнес образование.

Новината за стипендиите, за които ще може да се кандидатства в Стопанския факултет идва седмица откакто беше оповестено началото и на частната стипендиантска стратегия " EXPLORER " (EXcellence Program in technoLOgy and REseaRch) с бюджет 1 млн. лева

Студенти с интерес в региона на информатиката, изкуствения разсъдък и дълбоките технологии ще мога да да аплайват за стипендии в размер на 72 хиляди лева за 4 години към Института за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии (INSAIT).
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР