Възпитаник на елитна варненска гимназия е станал обучител на петокласници,

...
Възпитаник на елитна варненска гимназия е станал обучител на петокласници,
Коментари Харесай

Ученик с проблемно поведение стана обучител и ментор на петокласници

Възпитаник на елитна варненска гимназия е станал обучител на петокласници, откакто е получил късмет да промени държанието си. Момчето редовно е бягало от учебно заведение, употребявало е марихуана и даже е било изгонено от родителите си. Подробности за случая описаха от Областния информационен център-Варна.

Чрез собствен другар се е свързало с локална неправителствена организация, от която са го наели на работа като са го присъединили в план. Освен опцията да поставя труд, ученикът е получил и управителни функционалности, което го е стимулирало още повече. След дадения му късмет той към този момент три месеца образова по-малки деца на 3D моделиране и 3D принтинг. Овластяването на младежа го подтиква към смяна и вдишване на повече отговорности, разясниха от сдружението.

Примерът за това по какъв начин на младежите би могло да се въздейства като им се гласоподава доверие бе даден по време на осъществяване на фокус група по план, финансиран от Оперативна стратегия „ Добро ръководство “ 2014-2020г. Домакин на събитието бе Областният информативен център-Варна.

На срещата, в която участваха неправителствени организации и представители на висши учебни заведения в морската столица, присъстващите дадоха своята оценка на Националната тактика за младежта 2010 - 2020 година и резултатите от осъществяването й. Те се сплотиха към мнението, че заложените в документа политики не се извършват дейно и не доближават до главната си целева група – младежите.

Сред рекомендациите, дадени на срещата, бяха при създаване на тактики за младежите да се включват организации, които директно работят с тях, да се осъвременяват каналите за връзка, да се понижи бюрокрацията, да се основат юношески зони по ползи. Поведението и мисленето на младежите са доста динамични и те би трябвало да се наблюдават, с цел да се поддържа връзка съответно с тях и да се вършат работещи политики, акцентираха участниците във фокус групата.

Всички отзиви и рекомендации, систематизирани по време на провеждането й, ще бъдат взети под внимание при правенето на Наръчник за гражданска интензивност.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР