Възпитанието на децата е дълъг и много труден процес, в

...
Възпитанието на децата е дълъг и много труден процес, в
Коментари Харесай

Богат мъж показа на сина си как живеят бедните хора. Неговата реакция? Бащата остана безмълвен!

Възпитанието на децата е дълъг и доста сложен развой, в който родителите би трябвало да демонстрират самообладание, да дават персонален образец и да намират забавни способи за стимулиране на наследниците си. Често потребление даването на привидно отрицателни образци, с цел да схванат подрастващите, че в случай че не съблюдават избрани правила и не поставят нужните старания, животът им може и да не бъде толкоз розов. Подобна е и историята на богат и проспериращ мъж, която се върти в обществените мрежи и провокира вълна от мнения. Мъжът решил да заведе сина си на обиколка в най-затънтените и западащи региони на страната. Целта му е била единствено една – да покаже на момчето по какъв начин живеят бедните, с цел да го подтиква да следва препоръките му, да заляга над ученето и един ден да наследи фамилния бизнес, който да му обезпечава разточителен живот.

По време на обиколката си те прекарали няколко нощи в стопанството на работливо, само че оскъдно многодетно семейство. След като се върнали, бащата попитал сина си какви са усещанията му.

Очакванията му били ясни, само че отговорът на момчето просто го оставил без думи.

– Хареса ли ти пътуването, синко?
– Беше ужасно, тате.

– Видя ли, че има хора, които са небогати и живеят по друг метод?
– Да!

– Какви са изводите, които си направи от нашето пътешестване?
– Направи ми усещане, че ние имаме куче, а бедното семейство има цели четири. Ние се къпем в басейн, а те имат разполагаем река, която е безкрайна. Нашата градина е осветявана от фенери, а техните фенери са безбройните звезди. Нашият двор стига до верандата, а те имат безбрежния небосвод. Ние разполагаме с парче земя, където живеем, а те имат необятни полета. Ние имаме служащи, които ни служат, а те служат на други хора. Около нашата къща има стени, които да ни пазят. Те нямат, само че разполагат с другари, които са подготвени постоянно да им оказват помощ. Купуваме си нашата храна, а те сами си я създават.

Когато видяло изумената физиономия на татко си, момчето безшумно отронило: „ Това ми показ какъв брой небогати в действителност сме ние “.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР