Възпитанието и отглеждането на домашни любимци върви ръка за ръка

...
Възпитанието и отглеждането на домашни любимци върви ръка за ръка
Коментари Харесай

Как да сте най-добрият стопанин за домашния си любимец

Възпитанието и развъждането на домашни любимци върви ръка за ръка с набор от провокации. Особено за тези, които живеят сами и имат претрупан работен график. Страхотно е да имате куче или котка - някой, при който можете да се приберете, да се гушкате и да го обичате от все сърце. 

Може да похарчите цяло положение за поддържане и други услуги за домашни любимци, само че има някои съществени неща, които би трябвало да извършите, в случай че желаете вашият питомец да бъде в действителност благополучен и здрав. Ето няколко съвета по какъв начин сте най-хубавият собственик за домашния си любим.

Запознайте се авансово с всички грижи за животното

Преди да решите да станете собственик на домашни любимци, би трябвало да прецените до какъв брой сте подготвени да поемете отговорностите. Например, в случай че би трябвало да пътувате постоянно по работа, кой ще бъде вкъщи, с цел да се грижи за вашия домакински любим?  

Кой ще храни вашия домакински любим? Ако имате куче, кой ще го разхожда? С други думи, изберете вашия домакински любим, според от вашия график и натовареност.

Обезопасете дома си

 Домашни любимци

Трябва да положите всички старания, с цел да извършите дома си комфортен и безвреден за вашия домакински любим. Поддържайте местата за игра и леглата им чисти. Почиствайте постоянно купичките им. 

Това се постанова, тъй като мръсотията, микробите или бактериите могат да повлияят и на здравето на вашия домакински любим. Ако имате огромно куче, уверете се, че то има задоволително място да се движи и да тича из къщата.

Следете държанието на животното

Трябва да обърнете внимание даже на най-малката смяна в държанието на вашия домакински любим. Трябва да сте в допълнение нащрек; ако да вземем за пример кучето ви наподобява потънало в заспалост или е тъмно без причина, консултирайте се с вашия ветеринар, без да губите време. В наши дни психологичното здраве на домашните любимци също става все по-голяма угриженост. Затова не подценявайте по какъв начин би трябвало да се усеща вашият домакински любим.

Осигурете постоянни прегледи при ветеринар

 Ваксинация на котка

Трябва да спазвате периодите за ваксинацияна на кучетата и котките и други типове здравни прегледи. Просто не можете да си позволите да пропуснете такива периоди, тъй като това би сложило здравето на вашия домакински любим в заплаха. 

Освен нормалните стратегии за имунизация, пробвайте се да отидете и на годишен здравен обзор, цялостен с всички вероятни проби. Трябва също по този начин да положите старания да поддържате домашните си любимци дейни всеки ден.

Ако сте решили да си вземете домакински любим за пръв път, можете да се спрете на хамстер, морско свинче или котка от смесена порода – това са все животни, които се гледат елементарно.

Лесните за развъждане породи кучета са чихуахуа, дакел, пинчер, мини шнауцер, мопс, басет, бигъл, лабрадор.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР