Възобновяват клиничните изпитвания на ваксината срещу коронавирус във Великобритания, припомни

...
Възобновяват клиничните изпитвания на ваксината срещу коронавирус във Великобритания, припомни
Коментари Харесай

Българка-доброволец при тестване на нова ваксина срещу Ковид: Поддържах температура първите 40 часа

Възобновяват клиничните изпитвания на имунизацията против ковид във Англия, напомни водещият на утринния блок по БТВ Антон Хекимян. Новината беше доказана от фармацевтичната компания и Оксфордския университет, който също взе участие в плана. Проучванията бяха спрени при поява настранични резултати при един от пациентите. Сред доброволците, участващи в плана, е и българката Мария Спирова, която се включи онлайн в предаването: 

" Чувствам се добре. Първата доза от имунизацията получих на 7 август. Аз числя се към една от 11 групи, които са част от тестването. Моята група е тази, на която ще се сложи най-високата доза ваксина. Тази сряда на 16-ти ще получа втората доза. Никой не знае от нас дали получава формалната ваксина против Ковид или ваксина, лицензирана срещу менингит, която се слага на контролната група, с цел да се наблюдава научно имунният отговор. 

Аз получих общоприета реакция - към 40 часа поддържах по-висока температура - към 38 градуса, след което тя отшумя и получих признаци от организма си, че нещо се е случило с мен. 

Изискванията за доброволци бяха разнообразни. Важно е имунизацията да се тества измежду възрастни хора, тъй като те са най-уязвимите групи. Има групи, където доброволците са по-възрастни от мен, само че е значимо да нямат физически болести и да нямат антитела против ковид, с цел да вземат участие в проучването ", изясни българката. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР