Възобновяването на зърнената сделка е от решаващо значение за гарантиране

...
Възобновяването на зърнената сделка е от решаващо значение за гарантиране
Коментари Харесай

Външните министри на Русия и Турция обсъдиха зърнената сделка и войната в Украйна

Възобновяването на зърнената договорка е от решаващо значение за гарантиране на световната продоволствена сигурност , сподели турският външен министър Хакан Фидан след диалози в Москва с съветския външен министър Сергей Лавров. Думите му цитира Руската работа на Би Би Си.

" Подчертахме сериозната роля на съглашението за световната продоволствена сигурност и непоклатимост в Черно море ", сподели той. Според него Организация на обединените нации, взаимно с Турция, са подготвили нови оферти , които може да са основа за обновяване на договорката за зърно.

Лавров на собствен ред сподели, че в този момент в света няма продоволствена рецесия и Западът не желае да схване градивен метод към изискванията, които Русия слага в границите на зърнената договорка.
 Дмитрий Песков отхвърли Русия да има нещо общо с глада в Африка
Дмитрий Песков отхвърли Русия да има нещо общо с глада в Африка

Русия остава благонадежден снабдител на зърно макар пречките, основани от западните страни

Лавров сподели още, че съветският президент Владимир Путин и турският водач Реджеп Тайип Ердоган ще се срещнат скоро.

Ройтерс заяви през днешния ден, базирайки се на турски източници, че договарянията, чиято съществена тематика ще бъде възобновяването на зърнената договорка, ще се проведат на 4 септември в Сочи .

По-рано Ердоган сподели, че възнамерява да се срещне с Путин през септември, в случай че графикът го разрешава.

Министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров съобщи, че е разискал в детайли с турския си сътрудник обстановката към Украйна и е обяснил " безсмислието на промотирането на формулата на Зеленски ".
 Ердоган изпраща външния си министър в Москва
Ердоган изпраща външния си министър в Москва

В близко бъдеще е планувана среща на турския президент с Владимир Путин в Русия

" Говорихме, несъмнено, в детайли за обстановката в Украйна и към нея, в това число начинания, които са предопределени да предизвикват неприемливата, ултимативна и явно провалена по този начин наречена мирна формула на (украинския президент Володимир) Зеленски. Обяснихме за какво е невероятно е да се разчита на напъните, които са вложени в нея. Тези старания се пробват да заменят всевъзможни съществени диалози за това по какъв начин да се обезпечи еквивалентна и неделима сигурност, която ще предотврати спорове в Европа ", сподели Лавров на конференция след диалозите с турския външен министър.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски,. посредством видеовръзка пред участниците в срещата на върха на Г-20, показа " кротичък проект " от 10 точки . Сред тях са обезпечаването на нуклеарна, продоволствена и енергийна сигурност, замяна на " арестувани лица " по формулата " всички за всички " и възобновяване на териториалната целокупност на Украйна.

Официалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова по-рано акцентира, че по този начин нареченият кротичък проект на Зеленски е. Прессекретарят на президента на Руската федерация, че изказванията на Зеленски за спокойно споразумяване са направени без да се вземат поради съществуващите действителности .
 Агресията на Русия против Украйна не оставя място за договаряния
Агресията на Русия против Украйна не оставя място за договаряния

Единственият метод за мир е проваляне на съветския империализъм, безчовечие и геноцид
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР