Възобновяемите енергийни източници могат да генерират половината от електрическата енергия

...
Възобновяемите енергийни източници могат да генерират половината от електрическата енергия
Коментари Харесай

Великобритания да се откаже от атомните централи заради евтината вятърна енергия

Възобновяемите енергийни източници могат да генерират половината от електрическата сила на Англия до 2030 година, без да усилват сметките на потребителите, изтласквайки нуклеарната сила като забележителен източник на електрическа енергия с ниски въглеродни излъчвания.

До това умозаключение доближава Националната комисия по инфраструктура, самостоятелен орган, който поучава държавното управление по какъв начин да посрещнат дълготрайните потребности на страната от огромни строителни планове.

Органът предложи държавното управление да увеличи до 50% минимална цел за възобновима сила до 2030 година от актуалните 30%, а данъкоплатците би трябвало да поддържат единствено още една атомна електроцентрала преди 2025 година

 Енергията от вятърни централи към този момент е по-евтина от атомната във Англия
Енергията от вятърни централи към този момент е по-евтина от атомната във Англия

Правителството на Острова организира аукцион за доставка на електрическа енергия

Препоръката е удар за компании като френската Electricite de France (EDF) и японската Hitachi, които възнамеряват огромни нуклеарни планове във Англия.

През юни управляващите в Лондон обявиха, че обмислят дали вземат участие в нуклеарен план за 20 милиарда паунда в Уелс, воден от Hitachi. След като построи " Хинкли Пойнт Ц ", EDF възнамерява да построи още реактори в Сизуел и Брадуел.

Комисията " предизвестява против бързането да се обезпечи държавна поддръжка за многочислени нови атомни електроцентрали ". Като не поддържа прекалено много планове за нуклеарни централи, държавното управление може " да даде еластичност, с цел да се насочи към нови нисковъглеродни източници в бъдеще ".

Даунинг стрийт 10 неотдавна удостовери смисъла на нуклеарната енергетика, само че уточни нуждата за понижаване на разноските за нови строителни планове.

EDF " счита, че това може да бъде реализирано в препоръчаната нова електроцентрала " Сизуел Ц ". С по-ниски разноски нуклеарната сила би трябвало да играе по-голяма роля в бъдещия енергиен микс, в сравнение с се предлага в днешния отчет на Националната комисия по инфраструктура ", сподели компанията в изказване.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР