Възникна напрежение пред парламента при излизане на депутати от парламентарната

...
Възникна напрежение пред парламента при излизане на депутати от парламентарната
Коментари Харесай

Напрежение на протеста с депутати на „Възраждане”

Възникна напрежение пред Народното събрание при излизане на депутати от парламентарната група на " Възраждане ". Част от народните представители от групата напуснаха обградената от протестиращи постройка на Народното събрание, само че това провокира реакции измежду стачкуващите, които ги освиркаха. Част от протестиращите се пробваха да стигнат до депутатите, което наложи намесата на органите на реда, с цел да не се стигне до разпра. 

Сред депутатите от „ Възраждане “ бяха Цончо Ганчев, Николай Дренчев и Искра Михайлова. 



Група протестиращи продължава да стои пред постройката на законодателния орган, изразявайки поддръжка за отстранения ръководител на Народното събрание Никола Минчев от „ Продължава Промяната “.

След дълги диспути през днешния ден той бе отхвърлен от поста на ръководител със 125 гласа „ за “ от ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи, „ Възраждане “ и „ ИТН “. От „ Продължаваме Промяната “, „ Демократична България “, „ Българска социалистическа партия за България “ и нечленуващите в парламентарни групи депутати 113 гласоподаваха „ срещу “. Един депутат от " Продължаваме Промяната " се въздържа.

След гласуването пред постройката на Народното събрание в столицата се събраха протестиращи в негова поддръжка.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР