Възнагражденията на всички заети в общинските дейности в Тервел се

...
Възнагражденията на всички заети в общинските дейности в Тервел се
Коментари Харесай

Заплатите на всички заети в общинските дейности в Тервел се вдигат с 10 на сто

Възнагражденията на всички заети в общинските действия в Тервел се подвигат с 10 на 100 от началото на 2018-а,съобщават от кметската администрация, откакто общинският съвет утвърди новия бюджет.

Най-голям е растежът на междинната брутна заплата на медицинските сестри в учебните кабинети,които се подвигат с 13.9 на 100 - до 719 лв..

Педагозите в детските градини към този момент ще получават междинна брутна заплата от 978 лв.,а непедагогическите фрагменти - по 658 лв.. В дома за остарели хора възнагражденията се подвигат до 676 лв.. Кметовете на обитаемоте места ще вземат месечно по 765 лв.,а чиновниците в общинската администрация - приблизително по 658 лв., показват от общината..

Кметският екип счита,че вместо да се употребяват консултанти, както се прави в други районни центрове,е по-добре в общината да работят повече чиновници. Така се противодейства на миграцията, притеглят се млади експерти, общинските специалисти натрупат опит и се печелят доста планове,коментират от кметската администрация.

През новата финансова година община Тервел ще разполага с бюджет от 12 187 000 лв. като ресурсът е с 1 166 000 лв. повече спрямо 2017-а.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР