Възмущение в социалните мрежи предизвикаха високи цени в български хотели

...
Възмущение в социалните мрежи предизвикаха високи цени в български хотели
Коментари Харесай

По-скъпа ли е почивката у нас, отколкото в чужбина?

Възмущение в обществените мрежи провокираха високи цени в български хотели към новогодишните празници. Три нощувки в някои от зимните ни курорти се равняват на десетдневна отмора в Тайланд, Египет и други екзотични дестинации. Какво може да получите против една и съща сума тук и в чужбина - вижте сравнението в идващия репортаж.


8 дни и 7 нощи в Египет, самолетни билети, ол инклузив, празнична вечеря и безвъзмезден превоз до летището могат да костват до 1000 лева на човек. За същите пари четиризвезден хотел у нас предлага 3 нощувки, закуска и вечеря без обяд, а напитките се доплащат. А против малко повече от 11 000 лева хотел във Велинград предлага 4 нощувки в апартамент, закуска, вечеря и екстри като интернет, спа център и новогодишна стратегия.

Богомил Николов, асоциация " Активни консуматори ": България има доста хубави места, доста хубави хотели, доста хубави заведения, само че това, което не ни доближава, е умеенето да представим тоя добър капацитет по един още по-добър метод.  ​Над 530 000 българи потеглят на път за коледните и новогодишните празници ​Над 530 000 българи потеглят на път за коледните и новогодишните празници
От тях 110 000 са в чужбина. Данните са на Института за разбори и прогнози в туризма. Кои са желаните дестинации у нас и по света, какъв брой ще ни с...

Зад граница една от най-предпочитаните дестинации е Турция. Оферта с рейс до там предлага 3 нощувки в 5-звезден хотел за по-малко от 300 лв.. В същото време у нас кувертът за новогодишна вечер в столичен ресторант тук-там стига даже 180 лв..
Богомил Николов, асоциация " Активни консуматори ": Поговорката " За всеки трен си има пасажери " не е от през вчерашния ден.
Ако спрем да приказваме за пари, приликите и разликите още веднъж не са в наша изгода.
Богомил Николов, асоциация " Активни консуматори ": Като почнете от околните ни дестинации - Гърция и Турция - хората непрекъснато споделят, че получават едно доста положително отношение - гостоприемно и приятелско, до момента в който в България намръщената физиономия към момента е нещо доста постоянно срещано.
Това усещане подсказва, че нещо у нас би трябвало да се промени. Не безусловно в цената, само че безусловно в качеството. Защото с цел да има непознати пасажери и на нашия трен, самите ние би трябвало да го харесваме.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР