Възможността за американски инвестиции в проекта АЕЦ Белене може да

...
Възможността за американски инвестиции в проекта АЕЦ Белене може да
Коментари Харесай

Експерт: САЩ ще поискат от Борисов да участват в АЕЦ Белене

Възможността за американски вложения в плана АЕЦ " Белене " може да е измежду главните тематики, които министър председателят Бойко Борисов ще разиска с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп. Двамата ще се срещнат през днешния ден. Това съобщи Даниел Киряков, управител " Комуникации " на Американската комерсиална камара в България. " Новина от предходната седмица е поръчката (на американци, бел.ред.) да вземат участие в АЕЦ " Белене " и за АЕЦ " Козлодуй ". " Белене " до момента за тях е бил план, в който те като че ли нямат предпочитание да се включат. Има обаче смяна ", разяснява той пред bTV. Подобно на други експерти Киряков също поддържа думите на американскяи дипломат у нас Херо Мустафа, че срещата на Бойко Борисов с Тръмп не е подарък за закупуването на изтребители Ф-16.

``
реклама 

Той акцентира, че взимането на летателните машини не е просто договорка, а опция да се отпимизира българската войска след толкоз доста години като член на НАТО. Киряков добави, че страната ни е посочила опция да извърши условието средствата за защита да станат 2% от Брутният вътрешен продукт.   Даниел Киряков В същото време Бойко Борисов ще направи основни срещи в Търговската палата в Съединени американски щати. Ще има диалози с над 14 представители на огромни компании. Борисов ще бъде и първият български министър председател, който ще влезе в фамозната постройка на Търговската палата. Даниел Киряков подсети, че Съединени американски щати е шестият огромен вложител у нас. Той е безапелационен, че ние може да привличаме американските с високи технологии и добавена стойност. БЛИЦ напомня, че по публична предварителна информация министър председателят Бойко Борисов през днешния ден ще се срещне с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп във Вашингтон. 

Срещата сред двамата ще стартира в 14 часа. Най-напред Борисов и Тръмп ще беседват на четири очи, а по-късно е планувана разширена среща сред двете публични делегации. Очаква се министър председателят Борисов и президентът Тръмп да обсъдят стратегическото партньорство сред двете страни и развиването на двустранното съдействие. Акцент  в диалога  ще бъде подложен върху общите за двете страни ползи в региона на  сигурността в подтекста на северноатлантическото партньорство, върху енергийната диверсификация, както и върху други настоящи тематики. По време на визитата си в Съединени американски щати Борисов ще взе участие в гала по поднасяне на венец на Мемориала на незнайния боец в Националния гробищен парк „ Арлингтън “. 

Във Вашингтон българският министър-председател ще се срещне с президента на Международния републикански институт Даниел Туининг и с вицепрезидента на Националния демократически институт Шари Браян. Премиерът Борисов ще организира и среща с представители на американския бизнес в постройката на Американската търговско-промишлена палата. В ръководената от министър-председателя Бойко Борисов публична делегация във Вашингтон ще вземат участие вицепремиерът Томислав Дончев, вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов, министърът на финансите Владислав Горанов и министърът на стопанската система Емил Караниколов.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 CollectoRitioner (преди 1 минута) Рейтинг: 381 | Одобрение: -859 По-добре е американци да вършат Белене, в сравнение с ватенки! A COLLECTIONER OF RARE ARTEFACTS/OBJECTS (PAINTINGS, ANCIENT ASIAN SWORDS) AND A COLLECTOR OF ENVY. Напиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР