Възможностите за подобряване на бизнес климата в България обсъди на

...
Възможностите за подобряване на бизнес климата в България обсъди на
Коментари Харесай

Румен Радев обсъди перспективите за подобряване на бизнес климата в България с холандски инвеститори

Възможностите за възстановяване на бизнес климата в България разиска на „ Дондуков “ 2 президентът Румен Радев с представители на холандски компании, които са вложили в страната ни. Това оповестиха от прессекретариата на президента.

Холандия е най-големият вложител в България и в срещата участваха представители на компании в областта на осведомителните технологии, брокерските и банковите услуги, енергетиката, екологичната промишленост, професионалното обучение и други. В диалога взе участие и посланикът на Кралство Нидерландия в България Берендина Мария загар Тъшър.

„ България заема последните места в класациите на Европейския съюз по доста стопански и обществени индикатори и се нуждае от качествена смяна в моделите на връзки сред институциите, бизнеса, образованието и фрагментите “, съобщи на срещата президентът.

Румен Радев акцентира, че страната ни би трябвало да работи за привличането на вложители, които залагат освен на финансовите резултати от своята активност у нас, само че и споделят своя опит и експертиза в построяването на нови връзки сред образованието и бизнеса, усъвършенстват икономическата среда и имат своята обществена отговорност. Една от най-важните предпоставки за това е фирмите да залагат на привличането на младите и образовани българи в своите екипи, акцентира още президентът.

Оптимизирането на работата на администрацията, битката с корупцията, подобряването на инфраструктурата, неналичието на фрагменти, улеснение на достъпа до професионално обучение и за задгранични студенти, които се образоват в колежите у нас, бяха измежду въпросите, повдигнати на срещата от представителите на бизнеса.

Те показаха пред президента готовността на своите компании да споделят следваните от тях положителни бизнес практики и модели и изключително за даването на опция на повече млади българи да намерят точно у нас своята професионална реализация.

Утре програмата на президента планува от 11.00 часа на „ Дондуков “ 2 да се срещне с вицепремиера и министър на външните работи на Република Словения Миро Церар.

По-късно денем, от 13.00 часа, на „ Дондуков “ 2 президентът ще одобри Франческо Рока - ръководител на Международната федерация на Червения кръст/Червения полумесец. Той е на посещаване у нас във връзка отбелязването на 140-годишнината от основаването на БЧК, което се организира под патронажа на президента Румен Радев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР