Възможностите за надграждане на Националната здравноинформационна система (НЗИС) бяха обсъдени

...
Възможностите за надграждане на Националната здравноинформационна система (НЗИС) бяха обсъдени
Коментари Харесай

Денков обсъди с Българския лекарски съюз възможните решения за е-рецептите

Възможностите за надграждане на Националната здравноинформационна система (НЗИС) бяха разисквани по време на среща на премиера акад. Николай Денков с представители на Българския лекарски съюз (БЛС). Тези усъвършенствания ще дадат решение на проблемите към изписването на електронни предписания. Това оповестиха от държавната осведомителна работа.

„ Конструктивна среща, окуражен съм от диалога ни. Трябва да търсим решения в интерес на хората “, сподели министър-председателят.

В срещата взеха присъединяване ръководителят на Управителния съвет (УС) на БЛС доктор Иван Маджаров, основният секретар на УС на БЛС доктор Валентин Пеев и доктор Гергана Николова-Ширкова. Те срещнаха премиера с съответни проблеми и взаимно дефинираха вероятни стъпки за тяхното разрешаване посредством надграждане на функционалностите на Националната здравноинформационна система. За реализацията на обсъжданите хрумвания ще бъдат избрани виновни лица и нужните периоди. 

В рамките на срещата стана ясно, че усложнения измежду медиците има единствено с белите предписания, откакто от 16 октомври антибиотиците и антидиабетните медикаменти започнаха да се предписват от лекарите и отпускат в аптеките единствено против електронни предписания. Изписването на жълтите и зелените предписания, които също станаха наложително електронни от юни т.г., протича без проблем.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР