Възможностите за финансиране със средства от европейските програми на индексираните

...
Възможностите за финансиране със средства от европейските програми на индексираните
Коментари Харесай

Министър Шишков: Трябва да се отпуши процесът и да започнат преизчисленията по договорите на строителния бранш

Възможностите за финансиране със средства от европейските стратегии на индексираните контракти в строителството и Методиката за изменение на цената на контракт за социална поръчка при инфлация разиска през днешния ден министърът на районното развиване и благоустройството арх. с представители на браншови организации в строителството, измежду които Камара на строителите в България, Браншова камара " Пътища “ и други, съобават от Министерство на регионалното развитие.

В срещата, която се организира в Министерство на регионалното развитие, участваха още министърът на околната среда и водите инж. Росица Карамфилова, заместник-министрите на районното развиване и благоустройството Десислава Георгиева и Захари Христов, ръководителят на Управителния съвет на Агенция " Пътна инфраструктура “ инж. Иво Иванов, ръководители и представители на ръководещи органи по европейски стратегии.

Двамата министри с екипите си обясниха опциите за финансиране на индексацията на контракти по европейските стратегии. " Има обекти, които или няма да се завършат или не са стартирани, т.е. има запас в евро стратегиите, който може да бъде употребен за индексация на дейностите по към този момент започнатите планове “, изясни Шишков. И акцентира, че в противоположен случай неизползваните средства по тези стратегии ще бъдат изгубени от страната ни след привършване на програмния интервал.

Архитект Шишков прикани представителите на строителния отрасъл да проявят интензивност и да стартират работа по разбор и пресмятане на индексацията на осъществените действия по започнатите строителни обекти, с цел да получат допустимо най-бързо пари от европейските стратегии.

" Смисълът на днешната среща е да се отпуши процесът и да стартират преизчисленията по договорите. Колкото по-бързо се започва, толкоз по-бързо ще се получат средства по тях “, съобщи министърът и беше безапелационен, че за намирането на заслужено решение администрацията и браншът би трябвало да работят дружно.

" Направихме една стъпка – посредством приемането на методиката за индексация, в този момент би трябвало да създадем по този начин, че тя да работи и парите да стигнат до вас “, обърна се арх. Шишков към представителите на строителния отрасъл.

Те от своя страна поддържаха самодейността с думите, че " след месеци най-сетне има някаква конкретика за решение на въпросите им. “

Участниците в срещата се договориха да продължат полемиката по тематиката идната седмица.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР