Възможностите на втория мандат за съставяне на правителство все още

...
Възможностите на втория мандат за съставяне на правителство все още
Коментари Харесай

БСП разчита пресният спомен за съвместното управление с ПП и ДБ да ги сближи отново

Възможностите на втория мандат за сформиране на държавно управление към момента не са изчерпани. Тази позиция изрази пред  народният представител от БСП Атанас Зафиров.

По думите му самите диалози всъщност към момента не са почнали. На 3 януари следва вторият кръг от договаряния, когато ще се съберат всички партии. Ние доста добре се запознахме с писмото на сътрудниците и, несъмнено, ще дадем нашите отговори, посочи той.

За левицата обаче правителство на малцинството е недопустимо. Не е съществено да се мисли, че едно държавно управление с поддръжката на 70 и няколко народни представители и с дефицит на близо 50 може да бъде стабилно и да образува някаква устойчива и поредна политика, сподели Зафиров. Едно такова държавно управление би било прекомерно подвластно от ситуационни болшинства, подмолни диалози, предизвести депутатът. Това за нас е недопустимо, добави той и изрази вярата на Българска социалистическа партия - Демократична България и Политическа партия да премислят тази си позиция.

Социалистите желаят да са равнопоставени участници в договарянията за сформиране на държавно управление. Първо ще се приказва за политики, а по-късно - за лицата в бъдещия кабинет.

За третия мандат левицата ще събере груповите си органи, с цел да реши по какъв начин да реагира, в случай че той отиде при Българска социалистическа партия или при друга партия.

А дали е допустимо доближаване сред Българска социалистическа партия и Демократична България и Политическа партия след разлома по въпроса за оръжията за Украйна и хартиената бюлетина - Зафиров разяснява:  " Споменът за нашето сполучливо взаимно ръководство въпреки всичко е много свеж и не е по този начин надалеч във времето. "

Това ръководство свършило доста потребни неща, по думите му. Тогава се правели рационални взаимни отстъпки и в този момент левите чакат същото от Политическа партия и Демократична България. Втвърдяването в позициите на Политическа партия и Демократична България усложнявали договарянията.

Можем да запазим умерена доза оптимизъм, че е допустимо още с втория мандат да бъде формирано такова ръководство, счита Атанас Зафиров. Без присъединяване на Българска социалистическа партия ръководството нямало по какъв начин да е стабилно и устойчиво, по мнението му.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР