Възможности за сътрудничество с цел повишаване на качеството при изпълнение

...
Възможности за сътрудничество с цел повишаване на качеството при изпълнение
Коментари Харесай

Министър Цеков: Целта ни е повишаване на конкуренцията и качеството

Възможности за съдействие за повишение на качеството при осъществяване на строителството на значими за страната ни инфраструктурни обекти разискаха на среща през днешния ден министърът на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков и посланикът на Италия в България Н. Пр. Джузепина Дзара. В нея участваха заместник-министрите на районното развиване Ангелина Бонева и Ивайло Стайков, както и началникът на кабинета на министъра Николай Сайков. Посланик Дзара бе съпроводена от Роберто Санторели, ръководител на Конфиндустрия България, оповестиха от Министерство на регионалното развитие.

Целта ни е повишение на конкуренцията и качеството. Моето предпочитание е да почерпим от огромния опит на Италия в строителството на пътища, както във връзка с формулирането на механически спецификации и условия за качество, по този начин и във връзка с инженерната мисъл “, означи министър Цеков. Той добави, че за новото управление на Агенция „ Пътна инфраструктура “ ще бъде потребно да посети аналогичната институция в Италия и на място да се запознае с положителни практики, които да се приложат у нас за повишение качеството на строителството.

Фокусът на държавното управление е ориентиран към планирането и проектирането на обектите, които следва да бъдат изграждани “, сподели още министър Цеков. И подсети, че през последните години задгранични компании са отсъствали от търговете за огромните пътни инфраструктурни планове у нас.

От наша страна има висок интерес за съдействие. Ще работя за възобновяване на наличието на италиански компании в процедурите за строителство на пътища в България. През последните години ползата на наши компании от този бранш понижа поради инхаус процедурите “, съобщи Н. Пр. Дзара.

Министърът на районното развиване и благоустройството добави, че следва рестартиране на строителството на автомагистрала „ Хемус “. В отговор на въпрос за доизграждането на трасето на Транспортен кулоар № 8 Андрей Цеков осведоми, че интензивно ще се работи за възобновление на концепцията за автомагистрала „ Рила “, която ще служи като отдалечен югозападен обход на София. Очаква се и прогрес по подготвителните процедури за автомагистрала „ Черно море “, с цел да може през идната година да се пристъпи към възлагане на проектирането и строителството ѝ.

„ Имаме потребност от всяка помощ за стратегически метод към районната политика и инфраструктурата, тъй че процесите да са необратими “, означи районният министър.

Н. Пр. Дзара означи, че усъвършенстваната съгласуваност сред районите значи по-добри благоприятни условия за тяхното развиване. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР