Възможност за отдаване на общински спортни терени на спортни клубове

...
Възможност за отдаване на общински спортни терени на спортни клубове
Коментари Харесай

София ще отдава спортни терени на федерации и клубове за 30 години

Възможност за отдаване на общински спортни терени на спортни клубове и федерации за период до 30 години планува новата разпоредба за ръководство и предписание с общински спортни и туристически обекти. Тя е направена на база на влезлите неотдавна в действие промени в Закона за спорта и бе показана във вторник. Целта е да предизвиква и улеснява ръководството и развиването на спорта на територията на София.

Според новата разпоредба отдаването на спортни и туристически обекти за стопанисване за период от 30 години ще става против ангажимент за вложения от страна на съответния клуб или федерация и ще се прави след конкурс. По този метод локалната власт се надява да възвърне огромни обекти, които от години стоят запустели. Като образец бяха посочени най-малко 12 тогавашни спортни територии с повърхност по-голяма от тази на футболно игрище, които обаче сега не се употребяват.

В новата разпоредба се резервира опцията за отдаване за стопанисване на спортни обекти за период до 1 година без конкурс. Ако срокът за потребление е до 10 години, няма да се провежда конкурс в случай, че претендентът е единствено един.

По този метод на спортни клубове и федерации може да се дават и басейни към учебни заведения и детски градини. Ангажиментът на клуба или федерацията ще е да поддържат въпросния обект, а достъпът до него да е свободен за децата от учебното заведение или детската градина в образователно време.

Наредбата би трябвало да контролира и въпроса с финансирането на спортни събития. Да улеснява достъпа до спортните уреди на хора в неравностойно състояние. " Дават се повече компетенции и благоприятни условия на районните кметове за развиване на спортната база по места. Подпомага се присъединяване на общината в търговски сдружения, чийто главен предмет на активност е обвързван с поощряване развиването на физическата просвета и спорта на територията на Столична община. Регулира се и методът на прилагане на учебната спортна база ", обясниха създателите на наредбата от ГЕРБ.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР