Възможно ли е цветът на колата да отразява нещо от

...
Възможно ли е цветът на колата да отразява нещо от
Коментари Харесай

Какво издава цветът на колата за характера ви

Възможно ли е цветът на колата да отразява нещо от вашия темперамент?

Често изборът на избран цвят автомобил е директен психически сигнал за това по какъв начин желаеме околният свят да ни възприема. Върху този избор въздействат доста фактори – да вземем за пример възрастта и полът, както и кои са най-достъпните и известни цветове на пазара. Но това не е всичко.

“Цветовите желания се трансформират с времето и се различват съгласно съотетния район и вид автомобил ”, споделя Нанси Локхрт, маркетинг управител по цветовете в Аxalta Coating Systems в Детройт. “Характерът на колата е толкоз значим, колкото и характера на купувача. Стилът, дизайнът и марката на возилото могат да повлияят върху избора на цвят.

“Луксозният автомобил е желан най-често в черно или бяло, само че дребните спортни модели са необятно асоциирани с алено и свежи нюанси. ”

Ето какво съгласно специалистите споделя цветът на колата ви за вашата персона (данните са основани на изследване на компанията Аxalta Coating Systems за 2013 г.):

Бяла

Ако колата ви е бяла, вие се стремите да визиите на околния свят едно свежо, младо, съвременно лице. Сали Огъстин, експерт по логика на психиката на средата, показва, че доста модерни марки – да вземем за пример Apple – са привлечени към бeлия цвят по същата причина.

Белият цвят допуска, че притежавате усет и грациозност, споделя Марси Купърман, професор по доктрина на цветовете в Parsons New School for Design в Ню Йорк. Бялото също се асоциира с непорочност и почтеност.

Или пък, в случай че живеете в необитаем климат и бялото не гълтам топлината толкоз, колкото черното, тогава ще желаете кола, в която да не се изпечете като курабийки.

„ От друга страна бялото е мъчно да се поддържа чисто в някои обитаеми места ”. Бялата кола има потребност от непрекъснати грижи. Moже би е идеална за капризни хора, които желаят всичко да е перфектно…

Черна

Според отчета на Аxаlta за 2013 година черното е най-популярният цвят за първокласни коли.

Черното е цветът на изтънчените, споделя Огъстин. Помислете за дребната черна рокля или за формалния черен костюм. Представяте си дипломати (или по тъкмо водачите им) които маневрират внушителните си черни возила по градските улици, или кралски особи, слизащи вечер от някоя лимузина в среднощни нюанси.

„ Черното е мощен цвят ”, споделя Купърман. То декларира значимост, класика и надзор.

Сребристa

Металическият искра излъчва оригиналност – представете си съоръжения от неръждаема стомана и ултрамодерни технологии. Този цвят демонстрира блян към сигурност и жанр, твърди Купърман.

Сребристото демонстрира, че имате висок статус в света и не се страхувате да го покажете.

„ Този цвят е добра опция – не се цапа по този начин, както бялото и не ви сгорещява както черната кола. ” Изглежда множеството американци са съгласни с тази оценка, тъй като сребристото е третият най-популярен цвят.

Сивa

Има ли разлика сред сиво и сребристо? Според Купърман, има.

„ Човекът, каращ сива кола, не желае да изпъква. ” Сивото е по-неутрално. То няма потребност (или не иска) да е блестящо като като сребристото, и по този метод излъчва обръщение за достолепие, традиция и зрялост.

Човекът със сива кола по-малко се интересува от статуса, и повече – от статуквото. Като четвърти по известност цвят за кола в Съединени американски щати, сивото е следващият безпристрастен цвят. Просто не по този начин ослепителен, както първите три. „ Сивото е известно при всевъзможни марки и модели, споделя Локхарт, експертът от Аxalta – ярко, мрачно, с разнообразни оттенъци – има огромно многообразие. ”

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР