Възможно ли е ГЕРБ да съществува без Борисов?Ако е възможно,

...
Възможно ли е ГЕРБ да съществува без Борисов?Ако е възможно,
Коментари Харесай

Преврат в ГЕРБ?

Възможно ли е ГЕРБ да съществува без Борисов?

Ако е допустимо, то евентуално това ще се случи без значение дали той желае или не.

Вече има знаци, че не е изключено Бойко Борисов да последва ориста на Тодор Живков.

Днешната светкавична и гневна реакция на Борисов след изявления на Плевнелиев, че Борисов е подготвен да се дръпне обратно подклаждат още подозрения, че в партията се готви нещо огромно без значение дали Борисов го желае или не. 

Плевнелиев даже уточни името, с което Кирил Петков би трябвало да стопли връзките - " Дани Митов, Томислав Дончев, Катя Захариева, описът е доста дълъг ". 

„ Бойко Борисов и партията му се боят от правосъдни следствия. Борисов към този момент е отдръпнат. Реално ръководството е в ръцете на Даниел Митов, на Десислава Атанасова “, счита културологът проф. Ивайло Дичев.

„ Деструктивно е, че Кирил Петков затваря порти пред опозиционните партии. Трябва да се откри компромис. Виждаме по какъв начин по персонална линия се унищожава страната. Цялата работа е персонална и обвързвана с упоритости. Слави Трифонов реши да си отмъщава, сътвори партията, с цел да си отмъсти поради референдума преди време “, разяснява още той пред БНР.

„ Този парламент надали ще излъчи трайно държавно управление. Ако има такова, то би трябвало да излезе с ясно разчертани цели. Такова държавно управление може да трае към 6 месеца. Най-добре е да се сформира с мандата на Политическа партия, не доста политическо и да бъде подкрепено от ГЕРБ. За страната ще бъде доста неприятно, в случай че незабавно отидем на избори “, предвижда проф. Дичев.

По думите му Българска социалистическа партия е сътрудник, на който не може да се разчита за трайно ръководство: „ В политиката би трябвало да се търсят решения... Ако не желаеме да вършим взаимни отстъпки, би трябвало да сменим изборната система, да минем към радикална мажоритарна система, при която постоянно ще има ясни болшинства “.

Борисов реагира мълниеносно през днешния ден след думите на президента Росен Плевнелиев.

" ГЕРБ си има водач, определен преди 3 месеца. Аз съм се дръпнал от депутатството, да не нервирам, предложил съм кабинет без мое присъединяване. Оттук нататък да им играя по свирката, да оставя една мощна партия да стане брошка на " Продължаваме промяната " като Демократична България, няма да стане. Категорично избори ". 

Това разяснява пред " Сега " водачът на ГЕРБ и някогашен премиер Бойко Борисов по мотив спекулации, че е подготвен да се отдръпна от водачеството на партията в подтекста на опитите за съставяне на кабинет.

Президентът в интервала 2012 -2017 година Росен Плевнелиев съобщи, че Бойко Борисов е подготвен да се отдръпне обратно в името на обединяване на проевропейските партии у нас.

" Винаги съм си мечтал проевропейските сили у нас да се смирят и да се обединят. Може би няма да стане в този парламент. Това би трябвало да се случи най-сетне. Да се оттеглен малко обратно. На Христо Иванов му прави чест, той се дръпна обратно. Бойко Борисов е подготвен да го направи и го е заявявал неведнъж, в това число в диалози с мен. Кирил Петков би трябвало да го направи. Бойко Борисов постоянно е бил за европейското развиване на България. Винаги е бил подготвен да сложи решенията пред личното си его и разрушителността. И съм сигурен, че той би бил част от един положителен сюжет, в който България се форсира за стратегически вложения, златен дъжд от еврофондове, влизане в Еврозоната и в Шенген. Обратното е разруха ", сподели Плевнелиев.

" Това е настоящо негово изказване. Вчера говорихме. Никой не може да вземе партията на Бойко Борисов, той я е основал и той ще продължи да бъде в нея главния фактор. Но също по този начин самият той знае доста добре, което и Радев ще разбере след време, че откакто сте били 8-10-12 години всеки ден по малкия екран, всеки ден начело на барикадата, да работите за страната, това води до една степен на амортизиране. Хората ще желаят да видят нови лица. Борисов работи, той има ново младо потомство. И аз не разбирам какъв е казуса на Кирил Петков да си приказва с хора като Дани Митов, Томислав Дончев, Катя Захариева, описът е доста дълъг. Защо той ги упреква, че са мафия? Катя Захариева работи в моя кабинет и с Христо Иванов, и с Асен Василев ", добави президентът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР