Възможно ли е да обичаш истински няколко партньора едновременно? Оказва

...
Възможно ли е да обичаш истински няколко партньора едновременно? Оказва
Коментари Харесай

Възможно ли е да обичаш няколко партньора едновременно? Ето какво е полиаморията

Възможно ли е да обичаш същински няколко колегата по едно и също време? Оказва се, че отговорът е “да ” и освен това явлението си има термин - “полимория ”.

Полиаморията е форма на интимна връзка, при която човек поддържа сантиментални или полови връзки с голям брой сътрудници по едно и също време, със единодушието и взаимното почитание на всички участници.

Полиаморията е много стигматизирана в страните и обществата, които се придържат към моногамните обичаи. Прието е, че човек би трябвало да има един сътрудник за дълготрайни връзки и по-нататъшно развъждане на деца. Това частично се дължи на обстоятелството, че полиаморията се бърка с практиките на полигамия и полиандрия.

Този вид връзка може да не включва брак или деца. Това са връзки, построени върху взаимна сантиментална обвързаност, която човек може да изпита към няколко души по едно и също време. Наличието на сантиментални усеща отличава полиаморията от полигамията. При полигамията човек може да има доста полови контакти с разнообразни хора, без да развива дълбока обвързаност или да основава дълготрайни връзки.

Има два вида полиаморни връзки: отворени и затворени.

Затворените полиаморни връзки се разграничават от моногамните по това, че просто има повече от двама сътрудници, само че всички те живеят в съюз и не се срещат с хора отвън този съюз. Например, в затворена полиаморна връзка може да има трима сътрудници, които имат взаимоотношения между тях. Същността на полиаморията е, че всеки съюз има свои лични правила.

Отворен вид значи още повече многообразие. Може да има отворен съюз, който наподобява като моногамна двойка, само че да имат съглашение между тях, че могат да излизат с други хора. Възможно е един човек да има няколко необвързани колегата, само че всичко се случва с утвърждението на останалите участници.

Разликата сред изневярата и полиаморията е, че във втория случай сътрудниците се съгласяват да поддържат връзки с други хора. Някои последователи на полиаморията имат вяра, че класическата връзка сред двама сътрудници е остаряла и премислят клишираните хрумвания за секса и романтиката.

Има доста аргументи, заради които хората са привлечени от отворени връзки. Ето някои от тях:
Човек има дълбоки усеща или изпитва привличане към няколко души по едно и също време и желае свободно да изрази тези усеща.Човек разрешава на връзките да се развиват естествено, без да ги лимитира по някакъв метод.Да има голям брой сътрудници е толкоз обикновено за един полиаморен човек, едвам има близки другарства с доста хора.Човек се стреми да изживее разнообразни типове сантиментални и полови връзки и схваща, че един сътрудник не може да задоволи всичките му стремежи.Човек желае да разшири съществуваща връзка, само че не желае да мами колегата си.Човек просто си мисли „ Това е готино! “, когато за първи път чуе за полиаморията.
Ако сте прочели дотук и смятате, че всичко написано тук ви подхожда, отлично - давайте! Ако не знаете по какъв начин да реагирате на прочетеното, това също е окей. Абсолютно обикновено е да изпитвате неустановеност и даже боязън, когато мислите за полиаморията.



Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР