Възможно е руският президент Владимир Путин и президентът на САЩ

...
Възможно е руският президент Владимир Путин и президентът на САЩ
Коментари Харесай

Байдън и Путин може да се срещнат през юни

Възможно е съветският президент Владимир Путин и президентът на Съединени американски щати Джо Байдън да се срещнат през юни, само че окончателното решение зависи от редица фактори. Това съобщи помощникът на съветския държавен глава Юрий Ушаков в ефира на програмата " Москва. Кремъл. Путин " на телевизия " Россия-1 " в неделя, представен от съветските медии.

Ушаков, който беше дипломат на Русия в Съединените щати от 1998 до 2008 година, сподели че от американска страна има сигнали за желание за провеждането на среща сред двамата водачи, само че означи, че не се водят разисквания на работно равнище за организирането на сходно събитие.

Отделно от Ушаков, съветският външен министър Сергей Лавров, представен от РИА Новости, съобщи в неделя, че предлагането на Байдън за среща с Путин е било възприето положително и сега се обмисля.

По-рано този месец Байдън организира телефонен диалог с Путин за да понижи напрежението, провокирано от скупчването на съветски войски на границата с Украйна, и му предложи среща, на която да обсъдят противоречивите въпроси, напомня Ройтерс.

Отношенията сред Русия и Съединени американски щати се утежниха още повече, откакто предишния месец в изявление с публицист американският президент Байдън изрази единодушието си с изказванието, че Путин е палач.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР