Възможно е Продължаваме промяната да имат силно представителство в Европарламента,

...
Възможно е Продължаваме промяната да имат силно представителство в Европарламента,
Коментари Харесай

Политолог посочи кой е по-добрият вариант за ПП, за да няма дисперсиране на гласове, от гледна точка на коалицията

Възможно е " Продължаваме промяната " да имат мощно посланичество в Европарламента, като се има поради това, че партията ще се явява за първи път на евроизбори, само че стоят два въпроса, дали тя ще се яви в същия съдружен формат, в който сега се намира, или ще се кандидатира независимо. Това разяснява в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус " политологът Иван Начев, експерт по политическа интеграция на Европейският съюз.

По думите му обаче в случай че следваме логиката на политическото държание през последната една година, по-скоро Политическа партия ще отиде с една обща листа с “Демократична България ".

" Във всички случаи е по-добрият вид да няма дисперсиране на гласовете, от позиция на обединението. От позиция на представителството на България, също може би е по-добрият вид, защото по този метод ще се получи по-крупно посланичество. Най-вероятно в границите на Европейската национална партия, като имаме поради къде в този момент са позиционирани десните евродепутати на България. Но несъмнено това следва да забележим, вероятен е вид, в който “Продължаваме смяната " и нейните депутати да отидат в друга парламентарна група. В последна сметка, това доста постоянно зависи освен от решението на локално ниво, а и от опциите, които дават огромните политически обединения в Европейския парламент ", разяснява Иван Начев.

Според политолога, в случай че " Продължаваме промяната " се яви независимо на европейските изботи това ще значи, че има проблеми: " Ще даде сигнал, че има проблеми в обединението, а рисковете са свързани фактически със стабилността на обединението и с опцията да се реализира по-голямо посланичество ".

Иван Начев означи, че Европейският парламент не е като националния парламент: " Там няма ръководещи партии, няма съпротива. Едно болшинство, което се състои от няколко партии, които в действителност поддържат политическото ръководство на Европейския съюз в лицето на Европейската комисия. Тоест, това, което най-често следим е по какъв начин леви, десни и несъмнено центристи, а тук в последния парламент и Зелената партия в действителност работят дружно. Няма такова политическо опълчване, което следим в българския парламент.  И в този смисъл не трябва да чакаме, че то ще се възпроизведе и там или тъкмо противоположното, по-скоро би трябвало да чакаме тези депутати да работят дружно, когато става въпрос за отбрана на ползите на България и на нас като български жители ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР