Възможно е преминаването на Лукойл под държавен оперативен контрол, но

...
Възможно е преминаването на Лукойл под държавен оперативен контрол, но
Коментари Харесай

Георги Кадиев: Възможно е преминаването на Лукойл под държавен контрол, но към момента не е нужно

Възможно е прекосяването на " Лукойл " под държавен действен надзор, само че все още не е нужно. Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия Георги Кадиев - ръководител на Политическа партия " Нормална страна ".

" Това ще стане нужно сега, в който “ " Лукойл " откаже да преработва освен съветски нефт. Те могат да преработват и различен нефт при избрани настройки, а могат и да преработват по-малко съветски нефт - към 1/3 от потенциала на рафинерията, тъй че да обслужват единствено българския пазар. Но " Лукойл " споделя, че няма да направи това - или ще работи с цялостен потенциал и ще изнася, или въобще няма да работи. Ако се стигне до това - рафинерията да не работи, българското държавно управление може, както в Италия, да поеме оперативния надзор ", изясни той.

Според него с тази тактика " Лукойл " изнудва страната, което е разбираемо, тъй като е частна компания, която гони интереса си.

“Нашият интерес е те да създават оптимално. Първо ще има дизел за българския пазар, който на процедура е единствено от " Лукойл ". Второ, ще можем да изнасяме за Украйна, което вършим и сега. “Лукойл " към 700 хиляди тона на месец, от които 250 хиляди са за българския пазар и почти 90 хиляди отиват за украинския пазар. Достатъчно доста компании продават сега в Украйна и вършат с надценки там, което им разрешава да държат малко по-ниски цени в България ", изясни още Кадиев.

На въпрос за какво Нидерландия още веднъж ни е препънала по пътя към Шенген, Кадиев означи, че нидерландското държавно управление слага пред нас на практика неизпълними условия.

" Когато те решат, че в България няма корупция, тогава ще ни пуснат - т.е. няма нещо, което да създадем. Това не значи, че нямаме вътрешни проблеми, само че не мисля, че сме по-зле от Румъния в това отношение. Според мен това е неточност на холандското държавно управление, само че явно това е техен вътрешнополитически спор ", добави той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР