Възможно е и Народното събрание да работи дистанционно. Надявам се

...
Възможно е и Народното събрание да работи дистанционно. Надявам се
Коментари Харесай

Валери Симеонов: Стъпкахме лекарите, но се оказа, че ще се мре яко

Възможно е и Народното събрание да работи отдалечено. Надявам се да не се стига до тази последна мярка, само че броят на депутатите инфектирани с COVID-19 пораства и това е доста неприятно. В Народното събрание съблюдаваме ограниченията, само че на следващия ден на Председателски съвет ще слага въпроса по какъв начин ще продължим да работим. За мен няма проблем в това, ще ни е нужен един буферен интервал да свикнем, само че съм уверен, че няма да има проблеми.

Това сподели в предаването " Още от деня " зам.-председателят на Народното събрание и водач на НФСБ Валери Симеонов.

" Ние от Обединени патриоти (ОП) сме изрично за предлагането на здравния министър и ще подкрепим задължението всички лечебни заведения да открият Коронавирус поделение. Нашите лекари са герои и ние преди време ги стъпкахме, само че се оказа правилно, че ще се мре крепко. Аз съм изрично за по-твърди ограничения. Виждаме какво става в Германия, Англия, Франция. Там втвърдяват ограниченията. Аз съм твърдо за цялостно затваряне и поддържам напълно мнението на експертите. В последна сметка има едно по-важно нещо от стопанската система и това е човешкия живот ", разгласи още той.

" Аз доста добре разбирам проблемите на дребния и междинен бизнес. Държавата не е серпантина да подкрепя отговорно бизнеса. Не приказвам за това. Говоря за ограничение и възбрана на всякавки публични прояви и грубото потъпкване на ограниченията. Всички видяхме нощес какъв чалга ваучър си спретнаха в една пловдивска дискотека - без маска, без отдалеченост. Това е неприемливо. Това заведение би трябвало да бъде затворено, а не да се гали с перце и да получава минимални санкции. Най-лошото е, че в това заведение са били един зам.-кмет на Пловдив и началник на Напоителни системи. Полицаите три пъти са ходили и са вдигали ръце, тъй като вътре са били тези хора. Аз персонално ще запитвам вътрешния министър за трите инспекции и за какво е погазен закона. Ето тъкмо това жестоко тъпчене на закона от управителни лица нервира хора. Това заведение е можело да бъде затворено единствено по Закона за шума, да не приказваме за изключителното състояние, в което се намираме, и неспазването на противоепидемичните ограничения. Не би трябвало да се подлага на критика единствено и само страната. Мерките са верни. Виждате какви нелепости свършиха в Западна Европа ", даде образец Симеонов.

" Преди малко излезе новината, че се усилват заплатите на лекари, сестри, служители на реда, детските надбавки също се усилват. Ние ще гласуваме тези промени в бюджета. Не желая да изобщо да разясня нелепостите, че това е избирателен бюджет. Какво би трябвало да вършим? Да не подкрепяме хората? Всички ръководещи би трябвало да носят отговорност и аз мисля, че го вършим. При нашето ръководство пенсиите се подвигнаха 5 пъти. Това демонстрира, че си изпълняваме предизборните обещания. Ние в Обединени патриоти сме горди с това. Горди сме и с оградата по границата с Турция и спирането на порочната процедура олигарси да въртят противозаконен бизнес, като единият от тях трябваше към този момент да е в пандиза, само че съумя да избяга. Аз нямам проблем да не съм в Народното събрание. Хората ще преценяват и в случай че желаят, ще гласоподават за нас ", приключи Валери Симеонов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР